kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Utanıyorum!
"Ayten Gökçer'in Bedia Muvahhit'ten önce Devlet Sanatçısı olması saygısızlıktır" diyen Dormen, geçen yıl aldığı Devlet Sanatçısı payesinden utandığını açıkladı

Yüzlerce tiyatro oyununda rol alan, onlarca oyunu kendi kurduğu Dormen Tiyatrosu'nda sahneleyen ve birçok tiyatrocunun yetişmesine katkılarda bulunan yılların tiyatro adamı Haldun Dormen, bir yıldır içinde sakladığı rahatsızlığı SABAH'a açıkladı. Geçtiğimiz yıl 'Devlet Sanatçısı' ünvanına layık görülen Dormen, bu unvandan rahatsızlık duyduğunu ve yazışmalar da dahil olmak üzere hiçbir şekilde adının önüne 'Devlet Sanatçısı' yazmadığını dile getirdi.

KRİTERLERİ YOK
Haldun Dormen, bu rahatsızlığın, 'Devlet Sanatçısı' unvanının hakedenlere değil, önüne gelen herkese dağıtılmasından kaynaklandığını söyledi. "Türk tiyatrosuna birçok sayısız hizmetlerde bulunmuş, Atatürk'ün özel izniyle sahneye çıkan Bedia Muvahhit'ten önce Ayten Gökçer'e, Suna Pekuysal'dan önce Dilek Türker'e Devlet Sanatçısı deniyorsa bu işte mutlaka bir yanlışlık vardır. Buradan çıkan sonuç, Devlet Sanatçılığı'nın önüne gelen herkese dağıtılıyor olduğudur. Hakeden ile etmeyen aynı kefeye konuluyorsa, verilen bu payenin de hiçbir önemi kalmıyor.

HERKES 'SANATÇI'
Bir an önce birileri bu işe el koymalı. Aksi takdirde 'Devlet Sanatçısı' olmayan 'sanatçı' kalmayacak. Oysa gerçek bir sanatçı için önemli olan, Çankaya'ya çıkarılarak Cumhurbaşkanı ile el sıkışmak olmamalıdır!.. Sanatçı, kendi alanında ürettiği değerlerle ödüllendirilmelidir. Bu işin kriteri de elbette yine sanattır."

MEHMET ÇALIŞKAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır