kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gürültüye gidiyoruz
İnsan sağlığı için 40-50 düzeyinde olması gereken desibel (gürültü seviyesi) Maslak'ta 86; Levent, Bostancı, Pendik ve Şirinevler'de 80'e çıkıyor. Saraçhane'de ise 105'i buluyor..

Uykusuzluktan işitme bozukluğuna kadar bir çok rahatsızlığa neden olan aşırı gürültü, ilgili yönetmeliğin uygulanmaması yüzünden "İstanbul'un kabusu" olmayı sürdürüyor...

Kartal ve Aksaray'da 79
İTÜ Mimarlık Fakültesi'nce hazırlanan "gürültü haritası" İstanbul'un bir çok bölgesinin "aşırı gürültü"nün tehdidi altında olduğunu ortaya koydu. İTÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Selma Kurra'nın açıkladığı rapora göre, insan sağlığı için sınırı 70 olan desibel; Kartal ve Aksaray'da 79, Zincirlikuyu'da ise 77 olarak ölçüldü..

Mutlaka önlem alınmalı
Beşiktaş, Mecidiyeköy, Yenikapı ve Göztepe'de 75 olarak tespit edilen desibel, Suadiye'de 72, Kasımpaşa, Haznedar ve Bahçelievler'de 51, Bakırköy'de ise 47 çıktı. Prof. Kurra, gürültünün önlenmesi için mutlaka tedbir alınması gerektiğini hatırlattı, "Gürültü Kontrol Yönetmeliği, ilgili diğer mevzuatların hayata geçirilemesi nedeniyle uygulanamıyor" diye konuştu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır