kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Meclis 'hasta' etti
Mal Saymanlığı'ndaki 30 personel "arşivleri düzelteyim" derken sağlıklarından oldu. Toz ve böcekler arasında 4 yıl çalışan memurların çoğu ameliyat geçirdi

Meclis Mal Saymanlığı personeli kültürel ve tarihi mirası sıkı koruma altına alalım ve arşivleyelim derken "toz" kurbanı oldu. Toplam 30 kişinin ekip olarak geceli gündüzlü elverişsiz ortamlarda gerçekleştirdiği dört yıllık başarılı çalışmadan personel ağır bir sağlık faturasıyla çıktı. Bu süreçte, 5 kez kalp rahatsızlığı, karaciğer, böbrek, kasık fıtığı ve guatr ameliyatları geçirildi.

Mal Saymanlığı, TBMM Hesapları İnceleme Komisyonu'na adı "faaliyet", içeriğiyle ise, tam bir "sağlık" raporunu andıran çalışmasını sundu. Meclis'in tüm demirbaş ve tüketim malzeme ihtiyacını karşılayan Mal Saymanlığı, aynı zamanda, teknik malzeme dışında kültürel ve tarihi mirasın da bilimsel yollardan korunmasıyla yükümlü bulunuyor. Saymanlık, 192 adet yağlıboya tablonun muhafaza altına alınmasını, renkli fotoğraflarının çekilmesini ve albüm haline getirilmesini gerçekleştirdi. Saymanlık, paha biçilemeyen 190 adet desenli halı ile 27 adet kilimi de değişen koşullardan etkilenmeyecek biçimde korunmalarını sağladı. Hasarlı demirbaşı da onaran saymanlık, bu yolla kasaya günlük 4 milyar lira kazandırdı.

Hastalık tazminatı istediler
Personelİn uğradığı ağır faturayı çizen Mal Saymanlığı, bu hizmetlerin kadın-erkek demeden büyük bir destekle yapıldığını vurguladı. Meclis yönetiminden, görevin önemi, riski ve ağırlığı dikkate alınarak yüzde 40 oranında tazminat ödenmesini talep eden saymanlık bu görüşünü rapora şöyle yansıttı: "Burada en önemli husus, bu hizmetler verilirken bay ve bayan şu ana kadar toz toprak demeden nasıl külfeti paylaşmışsa teşkilat nimetini de paylaşması en tabii haklarıdır. Bu müstesna çalışanların kaybettikleri sağlıklarını kimse bulup iade edemezse teşkilattaki yeri ve özlük değerlerinin dikkate alınması bürokratik bir eda ile güzelleşecektir."

Hülya KARABAĞLI


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır