kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Biri battı diğeri demir attı
Batan geminin 7 mürettebatı kurtarıldı

Dün sabah, "Kaptan Cavit" ve "Nadya" adlı Türk bandıralı kuru yük gemileri, İstanbul Boğazı girişinde henüz bilinmeyen bir nedenle kafa kafaya çarpıştı. Çok miktarda su alan "Kaptan Cavit" batarken, yedi mürettebatı "Tahlisiye-3" adlı botla kurtarıldı. Diğer gemi ise demirleme alanına götürüldü.

Kaza 06.35 sıralarından meydana geldi. Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na giriş yapmaya hazırlanan "Nadya" ile Marmara'dan Karadeniz'e çıkmakta olan "Kaptan Cavit" adlı gemiler Boğaz girişine 4 mil mesafede "kafa kafaya" çarpıştı. Kazadan sonra Türkeli demirleme alanına çekilen gemilerden "Kaptan Cavit", çok miktarda su aldığı için saat 09.00'da tamamen battı.

KURTULDULAR
Gemi sahibi ve kaptanı Hüseyin Cavit Süvari, 2. kaptan Özkan Uslu, makinist Mehmet Altuntaş, yağcı Mustafa Köher ile gemiciler Tahsin Aşkın, Celal Yılmaz ve Dursun Gelik'ten oluşan 7 kişilik mürettebat ise "Tahlisiye-3" adlı bot tarafından kurtarılarak, Kilyos Tahlisiye İstasyonu'na götürüldü. Kazada hasar gören "Nadya" adlı diğer kuru yük gemisi daha sonra Büyükdere açıklarına demirledi.

BELDEN ÇARPTI İDDİASI
Batan geminin sahibi ve kaptanı Hüseyin Cavit Süvari (solda küçük fotoğraf) Nadya gemisinin kendilerine "Belden" çarptığını belirterek "Bizim kusurumuz yok. Büyük ihtimalle uyuyorlardı. Canımızı zor kurtardık" dedi. Büyükdere açıklarına çekilen Nadya adlı geminin (üstte) burun kısmında ise büyük hasar meydana geldi.

Erhan DOĞAN-Bekir BATU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır