kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

TMO'nun yalısı 2.5 trilyona satılık
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Çengelköy'de bulunan yalısını açık artırma usulü iule satılığa çıkardı. 2.5 trilyondan açılacak ihalenin tarihi 30 Ocak olarak belirlendi. Bin 280 metrekare açık alanda, 600 metrekarelik 2 katlı bina, ünlü yalılarına da komşuluk yapıyor. 1992'da sosyal tesis olarak inşa edilen yalı, 9 yıldır boş tutuluyordu. Kira değeri aylık 15 bin dolar olarak tespit edilen yalı 9 yıl önce kiraya verilse, TMO'nun eline 1.6 milyon dolara yakın para geçecekti.

Tebernüş KİREÇCİ

İlk işsizlik parası 2003'te ödenecek
İlk işsizlik parası 2003'ün Haziran'da ödenmeye başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan "İşsizlik Sigortasını Tanıyalım" adlı tanıtım kitapçığında "işsizlik ödeneği"nin ancak 2003'ün Haziran'da alınabileceği kaydedildi. Kitapçıkta, ödenekten yararlanabilmek için, 120 günü kesintisiz olmak üzere son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ile prim ödemiş olup, kendi kusurları dışında işsiz kalanların faydalanabileceği belirtildi. Ödeneğe hak kazananların bundan yararlanabilmeleri için, İşten Ayrılma Bildirgesi ile birlikte hizmet akdinin feshedildiği tarihi izleyen günden itibaren 30 günde, İŞKUR'a başvurmaları gerekiyor.

Türkiye'ye 3 uydu takviyesi daha şart
Türksat 2A'nın fırlatılmasıyla sahip olduğu uydu sayısı 3'e yükselen ve uzayda 6 adet uydu pozisyonu bulunan Türkiye'nin, bu pozisyonlarını kaybetmemesi için 2006'ya kadar 3 uydu daha fırlatması gerekiyor. Türkiye'nin, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nce (ITU) belirlenen 6 pozisyonu; 25, 31.3, 42, 50, 56 ve 73.5 derece doğu boylamlarında yer alıyor. Uydulardan Türksat 1B 31.3 derece doğu, Türksat 1C ve Türksat 2A ise 42 derece doğu boylamında bulunuyor. Telekom Kanunu'na göre, Türkiye'de, uydu atılması için öncelikle Ulaştırma Bakanlığı'ndan imtiyaz alınması, daha sonra ITU'ya başvurulması gerekiyor.

Vasiyetler artık internet sitesinde
ABD'li bir şirket insanların ölümünden sonra yayınlanmak üzere e-mail hizmeti sunmaya başladı. www.finalthoughts.com adlı sitenin kurucusu 31 yaşındaki avukat, bu fikrin kendisine uçakla yolculuk yaparken geçirdiği ölüm tehlikesi sonucu geldiğini belirtiyor. Tehlike anında aklından "Eğer şimdi ölürsem köpeğime kim bakacak? Annem ve babama onları ne kadar sevdiğimi söyleyebildim mi?" gibi soruların geçtiğini söyleyen girişimci, kazayı atlattıktan sonra avukatlık işini bırakıp, siteyi kurdu. Siteye ise bugüne kadar toplam 12 bin kişi e-mail bıraktı.

Türkiye, dünya sakızının yüzde 10'unu üretiyor
Türkİye'de üretilen sakız miktarının 64 bin ton olduğu açıklandı. Türkiye'nin yurtdışına ihraç ettiği sakız miktarı ise 32 bin ton oldu. Dünyadaki sakız üretimi 660 bin tonu bulurken, Türkiye bu özellikleriyle dünya sakız üretiminde yüzde 9.7'lik bir pay elde ediyor. Tüketilen sakız cinsleri içinde yüzde 46 ile şekersiz sakız ilk sırada yer alıyor. Şekerli sakızın payı yüzde 31 iken, tatlandırıcılı sakızın payı yüzde 23'te kaldı. Bu arada Türkiye'de bir yıl içinde tükettilen sakızları ile dünya çevresinin 2 bin 300 kere dolanabileceği belirtildi.

Nükhet ESEN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır