kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Yabancılar iyimserleşti
Yabancı bankaların raporlarında gelişmelerin faize yansımadığı belirtildi. Müşterileri yönlendiren raporlarda "tahvil alın" denildi

Mali kriz ardından Türkiye'den uzak duran yabancıların bakışlarında iyimser yaklaşım gözleniyor. Bu değişim, geçen hafta bancı bankaların yayınladıkları raporlarda ortaya kondu. Hollandalı yatırım bankası ABN Amro, Türkiye'nin yapısal reformlar konusunda 'zamanında' bir başlangıç yaptığını, iyimser gelişmelerin henüz bono faizlerine tam anlamıyla yansımadığını kaydetti. ABN Amro'nun değerlendirmesinde, yatırımcılara, portföylerindeki Türk tahvillerinin artırılması önerildi.

Özelleştirme çalışmalarının kapsamı ve zamanlaması konusunda 'tedirgin' olunduğu kaydedilen değerlendirmede, buna karşılık yılın ilk çeyreği için özelleştirme hedefinden bir sapmaya yönelik engel bulunmadığı belirtildi.

BONO TAVSİYESİ
Türkiye'nin ihraç ettiği 9 ve 10 yıl vadeli euro tahvillerin önerildiği değerlendirmede, bono piyasasında ise 20 Haziran 2001 vadeli tahvil alım için tavsiye edildi.

Morgan Stanley Dean Witter ise inşaat sektörünün canlanmasının ülke ekonomisine olumlu katkısını artıracağını ifade etti. İnşaat sektörünün, turizmle birlikte ekonominin itici gücü olacağı belirtildi.

Dresdner Kleinwort Benson'ın değerlendirmesinde, makroekonomik hedeflerin oldukça iyimser olduğu kaydedilirken, yatırımcı güveninin yeniden kazanılmasıyla hedeflerin yakalanabileceği ifade edildi. Türk Telekom'un özelleştirilmesi ve elektrik piyasasının liberalizasyonu konusunda alınan kararların piyasaları destekleyeceği kaydedilen değerlendirmede, yapısal reformların hızlandırılmasının şart olduğuna da dikkat çekildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır