kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Bankamıza alıcı var mı müdürüm?
Satışa çıkarılan 8 bankanın 16 bin çalışanı haftaya bu soruyla başlıyor

Pazartesi sendromunu bilirsiniz... Hani iki günlük hafta tatili sonrası pazartesi günü bir sıkıntı ile işe başlanır. Bugün, yani 22 Ocak Pazartesi, Fon'daki sekiz bankada çalışan 16 bin personel tam anlamıyla bir sendrom yaşıyor. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) tarafından hazırlanan ve Fon'daki sekiz bankanın satışını düzenleyen eylem planına göre bugün hangi bankalara alıcı çıkıp çıkmadığı belli olacak.

Banka hastanesi denilen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kapsamında 11 tane banka var. Son gelen üç tanesi haricinde 8'inin satışı için süreç başladı. Bu süreç nisan ayında sona erecek. Bu bankalarda toplam 16 bin kişi çalışıyor. Esbank'da 2 bin 300, Yaşarbank'ta bin 800, Egebank'ta 3 bin 400, Türkbank'ta 4 bin, İnterbank'ta bin 500, Sümerbank'ta bin 700, Bankekspres'te 670 ve Yurtbank'ta 600 personel var.

PİYANGO KİME ÇARPACAK?
Sinirler de son gelişmelerle iyiden iyiye gerilmiş durumda. Çünkü daha önce basına sızan haberlere göre bu 8 bankanın 3 tanesine hiç alıcı gelmemiş. Bu üç bankanın birleştirilerek tasfiye edileceği söylentileri de kulaktan kulağa dolaşıyor. Durum böyleyken 8 bankanın da içi kaynıyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır