kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Hyundai'den stratejik büyüme kararı
Hyundai, Türkiye, Çin ve Hindistan'daki üretimini artırıyor. Hyundai Assan, 31 bin olan üretimini 100 bin adede çıkarmayı hedefliyor

Hyundai Motor, Türkiye, Çin ve Hindistan'daki üretim kapasitelerini artırıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen Hyundai Motor Başkanı ile Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar fabrikalarda incelemeler yaparak, üretimin artırılması konusunda görüşmelerde bulunmuşlardı. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Kibar, henüz kapasite kullanımın ne kadar artırılacağı konusunda bir karar alınmadığını belirterek, "Görüşmelerimiz devam ediyor. Yılın ikinci çeyreğinde ne kadarlık bir artış olacağı kararı alınacak. Hyundai, Avrupa'ya yönelik daha sıkı bir çalışma temposuna gi- recek" dedi. Hyundai Motor, geçtiğimiz yıl toplam 1 milyon 533 bin adetlik satış gerçekleştirerek, tarihinin en yüksek satış rakamına ulaştı. Hyundai Motor, ihracatını da yüzde 26.5 artırdı. Yetkililer, 2000'de şirketin en yüksek ihracat rakamına ulaşmasında yeni Elantra'ya olan ilginin etkili olduğunu söyledi.

2000'de kapasitenin yüzde 67'si kullanıldı
Kullanım
FirmalarÜretim kapasiteleri
oranı (%)
A.Honda30.00032
Ford Otosan64.40063
Hyundai Assan 120.00026
Opel Türkiye25.00028
O.Renault160.00087
Tofaş250.00046
Toyotasa100.00014
Toplam690.00067

* OSD verilerinden alınmıştır.

Lotus Elise, şimdi daha hızlı
DünyanIn en hızlı otomobillerinden olan Lotus'un en büyük düşmanı kuşkusuz aracın ağırlığı. Lotus Elise ilk çıktığında 736 kilogram gelirken, İngiliz mühendisler bu ağırlığı daha da aşağılara çekmek için ar-ge çalışmalarına başladı. Yapılan uzun araştırmalar sonucunda 756 kilogram gelen yeni bir Elise yaratıldı. Mühendislerin istediği ağırlıkta bir araç yaratılmasa da, eski Elise'den çok daha üstün bir otomobil ortaya çıkarıldı. 120 beygir güç üreten 1.8 lt'lik motoru bulunan Elise'nin, maksimum sürati 200 km/h. 100km/h'ye 5.7 saniyede ualaşan otomobil, bu ay sonunda Avrupa'da pazara sunulacak. Lotus Elise'nin fiyatı yaklaşık 26 milyar lira olacak.

Citroen'in "Twingo" modeli
GeçtİĞİmİz yıl başarılı satış grafiği yakalayan Citroen, 2001'de de epey iddialı görünüyor. Bu yıl piyasaya süreceği C5 modeli ile satışlarını daha da artırmayı hedefleyen şirket, 2002'de piyasaya süreceği C3 konseptinin heyecanını yaşıyor. Twingo'ya benzeyen C3, Saxo'nun yerini alacak. Citroen Genel Direktörü Claude Satinet, C3'ün ilerici ürünlerinin bir ispatı olduğunu belirtti.

Mercedes Benz'den3 yeni model birden
Mercedes Benz, Detroit Motor Show 2001'de 3 yeni modelini sergiledi. Özellikle C serisinin station modeline odaklanan şirketin diğer iki yeni modelini ise C 32 AMG ile SLK 32 AMG oluşturuyor. Mart ayında Avrupa'da satışa sunulacak olan C serisi station modeli, Amerika'ya Eylül ayında getirilecek.

Formula 1'in lastikleri Bridgestone'a emanet
Formula 1 şampiyonları 4 Mart'ta start alacak yarışlarda, Bridegstone lastiklerini tercih etti. Geçen sezonun şampiyonu Ferrari'nin yanı sıra McLaren Mercedes, BAR-Honda, Arrows ve Sauber-Petronas'tan oluşan 6 takımın F1'de Bridgestone lastikler kullanması kesinleşti. Sezonun en büyük özelliği ise uygulanacak yeni kurallar.

Subaru Impreza'ya yılın otomobili ödülü
Yeni Subaru Imreza AWD'ye "Yılın Otomobili Özel Ödülü" verildi. Japonya'nın önde gelen 54 gazeteci ve otomobil uzmanından oluşan seçici kurul, bu ödülü 1 Kasım 1999 ve 31 Aralık 2001 arasında üretilen binek otombiller arasında konfor, sürüş güvenliği, mekanik gibi kriterlere göre yaptığı değerlendirme sonrasında veriyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır