kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

Lastik düştü göğüs göründü
Bush, bir gecede katıldığı 8 ayrı partide 10'ar dakika kalarak eşi Laura ve kızları Jenna ile Barbra'yla dans etti. Başkanlığını kutlamaya nihayet fırsat bulan Bush, oldukça keyifliydi. Fakat gecede yaşanan bir olay az daha tüm partiyi skandala çevirebilecek nitelikteydi.

Bush, kızı Jenna'yı (19) dansa kaldırdığı sırada, Jenna'nın askısız elbisesinin lastiği aniden gevşedi ve genç kızın göğüsleri az daha meydana çıkıyordu. Neye uğradığını anlamayan Jenna'nın imdadına atik davranan baba Bush yetişti. Kızının göğüs dekoltesini yukarı çekip, eliyle tutan Bush, aynı anda patlayan onlarca flaşın karşısında sempatik tavrını korudu. Kızını nazikçe pistten indirdi. Jenna ise, dekoltesini tutarak partiden kısa süreliğine ayrıldı. Jenna daha önce de bir partide çekilen alkollü pozlarıyla olay olmuştu.

Evimin numarasını bile bilmiyorum
Eskİ Başkan Bill Clinton'la birlikte; First lLeydi Hillary ve kızları Chelsea de Beyaz Saray'dan ayrıldı. Hayatının neredeyse yarısını Beyaz Saray'da geçiren Chelsea, New York'a doğru yola çıkarken şaşkın ve üzgündü.

Arkadaşlarıyla teker teker vedalaşan Chelsea bir ara yanındaki arkadaşına dönerek, "Yeni evimin telefon numarasını ve adresini bile bilmiyorum. New York'taki yaşama alışmam oldukça zor olacak" dedi.

New York'ta eski başkanı ve ailesini bir gazeteci ordusu karşıladı. Stanford Üniversitesi'nde okuyan Chelsea'nin son dönemde ünlü aktör Ben Affleck ile ilişkisi olduğu söyleniyordu.

Air Force One uçağının forsu söküldü
Hava Üssü'nde çalışma arkadaşları Clinton'ı uğurlamak için bekliyordu. Clinton'ın dostları ve yardımcılarıyla vedalaşması üç ayrı tokalaşma seansı sayesinde 100 dakika sürdü. Adalet Bakanı Janet Reno törende Clinton dönemini iki cümleyle özetledi: Harika bir maceraydı. Artık evime gidip dinlenebilirim...Clinton son 8 yıldır kullandığı Air Force One uçağına son kez bindi. Tıpkı havaalanına götüren limuzindeki gibi, başkanlara tahsis edilen Boeing 747 tipi Air Force One uçağının başkanlık mührü de sökülmüştü. Çünkü uçak Başkan Clinton'ı değil, artık vatandaş Clinton'ı taşıyordu. Uçağın pilotları, havaalanındaki kuleye kendilerini "Special Air Mission 28 000" (Özel Hava Görevi) olarak tanıttı. Ve bir daha Clinton, yolculuklarında tarifeli uçak seferlerini kullanmak zorunda kalacaktı.

İlk kez kırmızıda durdu
BIll Clinton Capitol Hill'de düzenlenen yemin töreniyle Amerika Başkanlığı görevini George Bush'a devretti. Törenin ardından, Bush'un başkanlığını ilan eden 21 pare top atışı yapılırken Clinton, Bush tarafından kendisini Andrews Hava Üssü'ne götürecek yeni zırhlı limuzine kadar uğurlandı.

Fakat "vatandaş" Clinton'ın bindiği limuzinde bir gün önce bulunan Amerikan Başkanlığı mührü ve forsu yoktu. Eski başkanı taşıyan limuzin, hava üssü yolunda karşısına çıkan kırmızı ışıklarda 8 yıl sonra ilk defa durdu. Trafik kurallarına ve şehiriçi hız limitine harfiyen uydu.

Köpeği kediye tercih etti
Emekli başkanın Beyaz Saray'daki son işi, görevinin son bir haftası boyunca kendisini en meşgul eden kararı nihayet vermek oldu ve köpeği Buddy'yi yanına alarak New York'a götürdü. Clinton'ın bütün çabalarına rağmen Buddy'yle bir türlü geçinemeyen First Kedi Socks ise Clinton'ın Beyaz Saray'daki sekreteri Betty Currie'ye bırakıldı. Chelsea'ye hediye olarak verilen ve 1993 yılından beri Clinton ailesiyle birlikte olan Socks Cuma günü yeni sahibine teslim edildi. Geceyi Currie'nin evinde geçiren kedisi için Clinton, "Socks artık Bayan Currie'yle birlikte. Ayrılmak çok zor ama ona iyi bakılacağından emin olduğum için içim rahat" diye konuştu.

Başkan Bush'a yumurta yağdı
Yemin töreninin ardından Kongre binasından Beyaz Saray'a kadar yapılan geleneksel yürüyüş sırasında Bush, bazı göstericilerin protestolarıyla da karşılaştı. Ülkenin dört bir yanından toplanan 20 bin gösterici, geçit töreni sırasında "Hırsız Bush'a selam, Katil Bush" sloganları attılar. Bush'un limuzini de protestocuların çürük domates ve yumurta yağmuruna tutuldu. Atılan yumurtalardan birkaçı polisin ve gizli servisin tüm çabalarına rağmen Başkan'ın arabasına isabet etti. Bush ise göstericilerden hiç etkilenmeden yeni evi Beyaz Saray'a doğru yürümeye devam etti.

Bana lakabını söyle!
Dünyanın dört bir yanında milyonlarca hayranı bulunan, güzellikleriyle herkesin başını döndüren yıldızların da 'komik' lakapları varmış. People dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, beyazperdenin en güzel aktrisleri arasında gösterilen Cameron Diaz, okul sıralarındayken 'He-Man' çizgi filminin tüyler ürpertici karakteri 'İskeletor' ile adaştı! 'Titanic'in güzel yıldızı Kate Winslet ise okuldaki arkadaşlarınca 'yağ tulumu' diye çağrılıyordu. MTV'nin ünlü VJ'i Ananda Lewis ise lisedeyken kötü cildi nedeniyle 'sivilce' ismine layık görülmüştü. En güzel mankenlerden Rebecca Rojmin Stamos da acımasız arkadaşlarının gazabına uğrayanlardan. Onun adı ise 'büyük dev jöle' idi. Aktör Hugh Grant'in ismi ise epey güncel. 'Mickey Blue Eyes' filminde tecrübeli aktör James Caan ile rol alan sanatçı, o gün bugündür 'süs köpeği' diye anılıyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır