kapat

22.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Lağımcı kardeş Goethe'ye rakip
Almanya Başbakanı Schröder'in kanalizasyonculuk yapan üvey kardeşi Lothar Vosseller, yazarlığa merak sardı. 'Meslektaşım' dediği Goethe'nin yolunda hızla ilerliyor

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in kanalizasyonculuk yapan üvey kardeşi Lothar Vosseller yazarlığa soyundu. Vosseller, ülkenin çok satan gazetelerinden Express'in haftasonu sayısında konuk yazar olarak bir makale yayınladı.

İlk yazısında Türkiye'yi konu eden Vosseller, "Eğer Kapadokya'nın manzaralarına, insanlarına ve mutfağına ilginiz varsa, kitabımın kütüphanenizde mutlaka bulunması gerekir" dedi. Kendisini, ünlü Alman yazar Goethe'yle karşılaştıran Vosseller yazısında "Meslektaşım Goethe de yemek ve seyahat üzerine çok şeyler yazdı. Kitabımı isterseniz Goethe'nin klasiklerinin yanına koyabilirsiniz" ifadesini kullandı. Kardeşi Schröder, bir süre önce "Ben Goethe okumuyorum" deyince Alman entelektüelleri arasında büyük bir tartışma başlamıştı.

BENİM MESLEĞİM DAHA İYİ
Vosseller yazısında, Almanya Başbakanı olan kardeşi Schröder'le de bol bol dalga geçti. "Ben başbakanın sadece oturup içkisini yudumlayan, önemli insanlarla önemli konuları konuşan birisi olduğunu sanırdım" diyen Vosseller, "Şimdi ikimiz de biliyoruz ki benim mesleğim daha iyi" ifadesini kullandı.

54 yaşındaki Vosseller, 4 yıl boyunca işsiz kaldıktan sonra 1999 yılında Dordmund kentinde kanalizasyon temizlikçisi olarak çalışmaya başladı. Kardeşi Schröder ayda 24 bin mark maaş alırken, Vosseller işinden aylık 3 bin mark kazanıyor.

Vosseller'in makalesi

Sevgili Express okuyucuları;
Mayıs ayında ilk yemek ve seyahat kitabım Almanca ve Türkçe olarak yayınlanıyor. Türk Turizm Birliği Başkanı olan arkadaşım Hüseyin Baraner beni arayarak birlikte planladığımız kitabın gerçekleşeceğini söyledi. Kitabımı isterseniz Goethe'nin klasiklerinin yanına koyabilirsiniz. Meslektaşım Goethe de yemek ve seyahat üzerine çok şeyler yazdı. Arzu ederseniz kitabımı biyografilerin bulunduğu yere yerleştirebilirsiniz. Gerd'in (kardeşi Gerhard Schröder) biyografisini ise başbakanlığı bırakınca yerleştirirsiniz.

Açık konuşmak gerekirse, önceden Başbakan'ın da (Gerhard Schröder) benim gibi sadece oturan ve önemli insanlarla önemli konuları konuşan birisi olduğunu düşünürdüm. Belki Gerd de önceden böyle düşünüyordu. Artık biliyoruz ki benim mesleğim daha iyi. Gerd bakanlarını muhalefete karşı korurken, ben atölyede görevimi sürdürüyorum. Aşırı soğuklarda dış hizmet yapmıyoruz. Gerd'e de başarılar dilerim.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır