kapat

07.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılbaşında yediğiniz erikler...
Ne var ne yok? Bugün bir hafta geçti o müthiş gecenin üzerinden. Yılbaşının diyorum. Façayı bi tamam düzeltip ortalara saçıldınız ya da nevaleyi doğrultup TV'ye sabitlendiniz.

Saat 24.00 olduğunda bağırıp çağırdınız kiminiz camdan ampul ve benzeri kırılgan şeyleri şıpıtıverdi aşağıya (adettendir). Kiminiz kırmızı donunu ayağına geçirmeye çalışırken ağına basıp düştü; ev ahalisi de buna çok güldü.

Oturdunuz yediniz, kalktınız yediniz bu minval üzerine sabahı ettiniz. 'Off! Öyle pis yedim ki artık bir hafta yemek yemem' dediniz. Ertesi gün oldu da mideniz tırmalandı içiniz ezildi 'Yesek yesek ne yesek' diye Bonus ailesinin besili üyelerine döndünüz. E n'apalım bu da sizin kısırdöngünüz.

Şimdi böyle durumlarda n'apmalı değil mi?

Valla sizden pek farkım olmadığı için ben de düşünüp kendi eksenim etrafında şöyle bir döndüm e-maillere bakarken bir de ne gördüm. Gökte ararken yerde buldum. İşte rejim mevzuatında son durum. Al gözüm seyreyle; ister uygulamaya al ister şaşta kal.

***

Kahvaltı
1 greyfurt suyu (şekersiz )

1 dilim ince ekmek

1 kibrit kutusu yağsız peynir

1/2 bardak yağsız süt(şekersiz)

Öğle yemeği
1 orta boy haslanmış patates

1 bardak haşlanmış ıspanak

1 adet kremalı bisküvi

İkindi
Kremalı bisküvilerin geri kalan tümü

3 simit, sınırsız domates, biber ve tam yağlı Edirne peyniri ile birlikte (Simitçi geçmez ise pastane simidi de olabilir. Pastaneye gitmeye üşenirseniz telefon ile sipariş verebilirsiniz. O da olmaz ise isteğe göre sınırsız sucuklu veya kaşarlı tost ile değişim yapılabilir).

***

Akşam yemeği
1 ekmek (350 gram)

1 kızarmış tavuk (400 gram)

1 tabak patates tava

1 tabak nohutlu pilav

1 tabak karışık salata (Yağsız bol limonlu)

6 tane zeytinyağlı biber dolması

2 litre kola
500 gram tereyağlı cevizli baklava veya 3 tabak sütlaç

22:30 Haberleri
1 en büyük boy paket patates cipsi

Dolaptaki mevcut bütün kuruyemişler

Yat geberlik
(Yatağa girip uyumadan az önce)

Tenceredeki geriye kalan bütün zeytinyağlı dolmalar. Buzdolabından direkt olarak el ile yenilecek. Parmaklar ağızda iken, gözler ile "gelen var mı?" diye zaman zaman kontrol edilecek.

Görülme durumunda ve "sen rejim yapmıyor muydun?" sorusuna "yarın başlıyorum" veya "içim ezildi, birazcık dolmadan ne olacak sanki" hiç olmadı "Yediğimiz bir dolma, onda da gözün kalıyor" cevapları verilecek.

***

Bu diyet için geçerli kurallar:
Eğer bir şey yerseniz ve sizi kimse görmezse, yediğinizin kalorisi sayılmaz.

Diyet kola veya diyet bir içecekle beraber baklava veya herhangi bir tatlı yerseniz, yediğiniz tatlıdan aldığınız kaloriler, diyet içecek tarafından geçersiz sayılır.

Başka birisiyle yemek yerken, ondan daha çok yemezseniz, yedikleriniz sayılmaz.

Tıbbi amaçlı alınan gıdalarda kalori mevcut değildir. Örnek sıcak sütlü kakao, yağlı tavuk suyuna tel şehriye çorbası, dondurma (Yalnız bademcik ameliyatı olanlar için).

Sinemada film veya televizyon seyrederken yenilen yiyecek (Örnek meyve, kuruyemiş, patates cipsi, çikolata, her tür içecek ve sandviç vs) eğlence aktivitesinin bütününü kapsadığından ve sadece yemekle alakalı olmadığından kalorileri sayılmaz.

Kırık bisküvi ve parçalanmış çikolata, simit, poğaça vs gibi gıdalarda kalori yoktur. Kırma, parçalama ve koparma işlemleri kalori kaybına sebep olur.

Bir şey hazırlarken kaşık, çatal, bıçak ve kepçeden yalanan gıdaların kalorisi sayılmaz. Örnek yaş pasta hazırlanırken bıçaktan yalanan krema, ekmeğe yağ-bal sürülürken yalanan bal, köfte kızartırken çatala batılı kalıp yenilen köfte gibi.

Aynı renge sahip gıdalar, aynı kaloriye de sahiptirler. Örnek karnabahar ile beyaz çikolata, haşlanmış ıspanakla, antep fıstığı ezmesi gibi. Çikolata "JOKER RENK" sayılıp bütün gıdalar ile yer değiştirebilir.

Nasıl rejim ama? Uygulayacak mısınız?


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır