kapat

07.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Baldudak' arkadaş arıyor
Sözde iletişim çağındayız ama insanlarımız yüksek dozda iletişim eksikliği içerisinde. Gazetelerdeki gönül postaları internetin "arkadaş ve sevgili arama" sitelerine taşınalı beri neler değişti peki?

Gazetelerin 'gönül postaları' köşeleri vardı. Sanki Türkiye bir dönem postaneden çıkmıyordu. Hatta gündemde olan her konu gibi gönül postaları da bir dönem yerli filmlere ve televizyon dizilerine konu oldu. Az mı bekledi delikanlılar ve genç kızlar Taksim'deki heykelin, İzmir'deki saat kulesinin önünde?..

O günden bugüne değişen çok şey var. Gazetelerdeki "rumuz" ibaresi artık "nick name" oldu. Bir de zarf, pul ve postane gibi zahmetler aradan kalktı, o kadar. Şimdi herkes hayatının kadınını/adamını internet üzerindeki arkadaşlık sitelerinden buluyor... Rumuzlu köşelerin "30 yaşlarında, devlet dairesinde çalışan bir memurum, kendi halinde bir ev kızıyla izdivaç yapmak istiyorum" gibi mesajları şimdilerde biraz şekil değiştirdi. Örneğin nick'i "baldudak" olan biri "erkeğim ama erkeklerle tanışmak istiyorum" gibi mesajlar bırakabiliyor. Bakalım hangi arkadaşlık sitesinde ne oluyor?

* http://www.boskalp.com
Bu site biraz medyatik. Yani bazı gazetelerde ve magazin programlarında çok çıktı. Bir programda Gülben Ergen bu siteye girip kendine şöyle yakışıklısından bir koca aradı... Buldu mu, artık orasını bilemiyoruz. boskalp.com yalnızlara sevgili bulmaktan başka işlere de yarıyor. Örneğin bu sitede Gani Müjde aşk öğütleri içeren yazılar, ünlü medyum Fatma Bacı ise geleceğe dair yorumlarını yazıyor.

*http://www.arkadas.com
İnternet üzerinden arkadaş bulma sitelerinin en eskilerinden biri belki de en eskisi www.arkadas.com. Arkadaş.com'da ilginç rumuzlar ve mesajlar bulabilirsiniz. Örneğin: Rumuz; dermanara: Her zaman, her yerde nasıl olursa olsun ve ister dağda ister bayırda isterseniz arzu ettiğiniz yerde... Tanışıp aşkların yaşandığı keyfi yaşayalım... Bayanlar önden lütfen...

*http://www.seniariyorum.com
Site el ele tutuşmuş güneşin batışını izleyen bir çiftin fotoğrafıyla açılıyor. Ancak seniariyorum.com henüz faaliyette değil. Ruhunuzun 'diğer yarısını' çok yakında bu sitede bulacakmışsınız.

*http://www.feyk.com/ff.htm
"Dünyanın herhangi bir yerinden sevgili bulmak ister misiniz? Peki ya evlenip dilediğiniz ülkeye taşınmaya ne dersiniz?" şeklindeki sorularla açılan siteyi şu ana kadar 6 milyon kişi ziyaret etmiş.

*http://www.lips2lips.com
"Her şey paylaşmakla mümkün... Ama doğru kişiyle... 'O' kişiyi şimdi bulacaksınız" diyen sitenin zemini, pembe duvar kağıdı üzerinde uçuşan beyaz kuşlardan oluşuyor. Yani pembe aşkı kuşlar da özgürlüğü simgeliyor. lips2lips. com (dudak dudağa) sitesinden arkadaş bulmak için her ay 4.99 dolar ödemeniz gerekiyor.

*http://sevgilim.veezy.com
"Erkeklere mesaj", "kızlara mesaj" gibi linkleri bulunan sitede mesaj panolarına not yazılarak arkadaş bulunuyor. Sitede "aşk filmleri" isminde bir link de var.

Bu linkte Casablanca'dan True Romance'a, aşk filmlerinden replikler bulabilirsiniz.

*http://www.astromatik.com/clubana.htm
Kendinize astrolojiyle ilgilenen bir arkadaş bulmak ister misiniz? O halde www.astromatik.com'u tıklayın.

*http://www.arkadascafe.com
arkadascafe.com kendisini "Burası herkesin buluştuğu, gerçek dostlukların başladığı bir cafedir" şeklinde tanımlıyor. Siteye her an yeni üyeler ekleniyor. En son eklenen 75 kişi sürekli duyuruluyor. Anonslar hayli ilginç: "Only for men", "Seviyeli arkadaşlıklara selam olsun", "Hayatın tadını bilenleri arıyorum", "Ağladığın gözlerde yaş olmak isterim", "Ben bir gözyaşıyım"...

*http://www.clubpiramit.com
Bu site kendini Aşk Tanrısı Eros zannediyor. Site iki kalbi oklarla birleştirmeyi görev edinmiş. Zira sitenin duvar kağıdı deseni kalplerden ve oklardan oluşuyor.

Sibel Arna


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır