kapat

07.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Palace' pandıras Topkapı...
"Sizlerin mutluluğu için kapasitemizin altında misafir kabul ettik" diyen Antalya Topkapı Palace'taki 'misafir'ler bayram ve yılbaşı süresince "Biz misafir değil miydik?" diye söylenip durdu. Neden mi?

Son derece geniş bir alanda inşa edilen, son derece güzel bir tesis Topkapı Palace. Ama biz bayram ve yılbaşı tatilinde bu güzel tesiste pek çok açıdan hoş olmayan birçok olay yaşadık. Belki de tek hatamız, yaz yerine kışın ortasında Topkapı Palace'a gitmemiz oldu. Çünkü havuzundan, denizinden yararlanamayınca mevcut aksaklıklar daha bir sinir bozucu göründü gözümüze. Orada bulunduğumuz günlerde Antalya'da müthiş bir fırtına çıktığını da eklersek, otelden beklentilerimiz, tesisten beklentimizden daha fazla oldu haliyle...

Antalya'nın Kundu Köyü, Aksu Mevkinde bulunan Topkapı Palace, şu an Türkiye'deki en pahalı tatil köylerinden biri... "Max. Inclusive" deniyor. Yani her şey ama aklınıza gelebilecek her şeyin parasını gitmeden veriyorsunuz. Gelin görün ki önce 'her şey ama her şey'i bulamıyorsunuz. Barında içkiler sınırlı, oda servisi diye bir şey yok... Yemekler fena değil ama verdiğiniz parayla kıyaslayınca çok da ahım şahım olduğu söylenemez. Bu söylediğim, para verdik diye kendimizi her şeyin sahibi sanmak gibi anlaşılabilir. Ancak bahis konusu miktar hatırı sayılır olunca, beklentiler de hatırı sayılır bir biçimde artıyor. Haliyle "verilen para" da sık sık gündeme gelebiliyor.

Dediğim gibi tesis aslında yaz için düşünülmüş. Spor salonu minicik, kabul yüzme havuzu küvetten bozma, ama en kötüsü buradaki soyunma

odaları kümes kadar küçük. Üstelik insanın içini daraltacak kadar pis ve bakımsız. Kalabalık ayrı bir konu. Çünkü tatil sebebiyle tam manasıyla hınca hınçtı.

SERVİS FACİASI
İlanlarında "Sizin rahatınız için kapasitemizin altında misafir kabul ettik" diyen Topkapı'ya doğruluk payı verebilmek için "herhalde ek yatakları vermediler" diye düşünmeden edemedim.

O kadar muhteşem bir tesis yapıp (hatta ikincisini ve üçüncüsünü yapmayı düşünüp) bu kadar kötü servis vermeyi nasıl başardıkları konusunda biz dahil tüm 'misafir'ler uzun uzadıya düşündük ama bir türlü işin içinden çıkamadık. Garsonlar "zaten geç kalktık ve çok kalabalık" mazeretleri ileri sürecek kadar laçka, müdürler "müşterilerimizin memnuniyetini düşünüyoruz" savunmasının ardına saklanıp diğer müşterilerini strese sokacak kadar anlamsız bir "her şey kontrol altında" tavrı içindeydiler.

Uçaktan alınacağımızı söylemiş olmalarına rağmen, hem gelişte hem de dönüşte problem yaşamamızı, yılbaşı organizasyonunda yaşadığımız aksaklıkları ise kendime saklıyorum. Tüm bunların kış sezonundan kaynaklanan problemler olduğuna inancımızı kaybetmemeye çalışırken insan sormadan edemiyor tabii: Madem servis yeterli değil, neden kışın da hizmet veriyorlar? Ve bu kış tatilinin sonunda ailece kendimize bir hisse çıkardık: Kışın tatil köyü mü? Asla!..

Yasemin K. Şahinkaya


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır