kapat

07.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yelkenini otele doğru çevirdi
Yelken şampiyonu Ardıç Gürsel, müteahhit babasından miras yetenekle The Marmara Bodrum'u, her köşesindeki ayrı güzelliğiyle ilgi odağı haline getirdi. Ertegünler'in sık sık davet verdiği otelin hamamı ve jimnastik salonu Bette Middler'ın bile diline destan oldu

Ardıç Gürsel Türkiye'de birkaç birincilik ve muhtelif dereceleri yıllardan beri kazanan yelkencilerimizdendir. Ama bu yelken aşkı, otelciliğini hiçbir zaman gölgelemez. Babası, sadece Türkiye'nin değil, Amerika'nın da hızla tanımaya başladığı müteahhit Oğuz Gürsel. İki kızı Bike, Ardıç ve tek oğlu Kaan'a, otelciliği âdeta aşıladı; sonunda sevdirdi. Önce Taksim'deki eski Intercontinental'i satın aldı. Büyük kızı Bike'ye çocuklarını büyütmek için üç yıl süre verdi. Küçük kızı Ardıç'a kolları sıvayıp oteli baştan aşağı değiştirmek kaldı. Dünyanın çevresini defalarca turlayan, bütün ülkelerin mutfaklarındaki yemekleri tadan Ardıç, kardeşleri ve babası gibi kuş lokması ebadında yemek yediği için tek dirhem almadı. Otelin değişmez, genç yeteneği Sedat Usta'yla sürekli denemeler yaptı. Otelin içinde -istediği düzeyde olmasa bile- yaptığı bazı değişikliklerle kaliteli müşterileri toplamaya başladı.

Babasının verdiği bu oyuncakla üç yıl oynadıktan sonra yeni arayışlara giren Ardıç'a, Gürsel yeni bir teklif getirdi: "Bodrum'un tepesinde antik bir harabenin yanında yarım kalan binayı alıp sana vereyim. Onunla oyna" dedi.

BİKE İLE EL DEĞİŞTİ
Bu arada çocuklarının büyümeye başladığına kanaat getiren Bike Gürsel Güreli, The Marmara Taksim'i ele aldı. İlk işi dünyada eşine zor rastlanan The Marmara Cafe'de kendisi bile zaman zaman yer bulamayan Bike, Hisar'da tuttuğu 250 yıllık konağında egzotik partiler, ilginç giysiler giyilen davetler verir. Birkaç hafta önce Pakistan'a gidip gelen Ardıç-Bike-Kaan kardeşler döndükten sonra Kaşmir giysilerini giyme şartıyla gelen konuklar için Pakistan yemekleri pişirdiler.

30 OTEL İÇİNDE
Ardıç'ın Bodrum'daki The Marmara'yı bir oya gibi işlemesi, her odası ve köşesinde bir güzelliği meydana çıkarması kalite meraklılarının hemen ilgisini çekti. Bodrum'dan vazgeçemeyen Ertegün'ler davetlerini The Marmara'da vermeye başlayınca ünlü konukları da her sabah otelin inanılmaz güzellikteki siyah-beyaz Türk hamamı ile jimnastik salonuna akın ettiler. Bette Middler 10 günde, bu salon sayesinde 4 kilo verdiğini gittiği her yerde anlattı.

Sonunda adını değiştirip otelde birkaç gün kalan bir Amerikalı yazar, dünyadaki en iyi 30 otel içinde The Marmara Bodrum'u seçti.

Reklâmdan hiç hoşlanmayan Gürsel ailesinin kızı Ardıç'ın bu huyunu değiştiremeyeceğimi bildiğim için yakın arkadaşı Arzu Sadıkoğlu'nun mağazasında buluşmaya ikna ettim. Olan oldu; foto muhabirim Arzu'yla birlikte çaktırmadan Ardıç'ı da resimledi.

Yılbaşını Bodrum Marmara'da geçirmek isteyenleri memnun etmek için uzun süredir hazırlık yapan Ardıç, annesi Münevver Gürsel'in ünlü Rus, piroşkimsi nefis bir hamur işiyle yılbaşı mönüsünü açtı.

Bodrum'un ayazını varillerde yaktığı ateşlerle ısıtan Ardıç, Türkiye'nin en ünlü DJ'lerinden Yakuza adını kullanan ve bir diplomat oğlu olan Can Utkan'ı Bodrum'a getirmeyi başarmıştı. Çoğunluğu gençlerin oluşturduğu yılbaşı partisinde herkes havuzun kenarında sabaha kadar dans etti.

Leyla Umar


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır