kapat

07.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gerekli Şeyler
ARİF'İN TAKVİMİ- Geçmişe biraz dönüp bakmakta fayda var. İşte Arif takviminden önümüzdeki haftaya ilişkin bazı detaylar.

8 Ocak Pazartesi: Elvis Presley doğdu (1935). Gazeteci Metin Göktepe öldürüldü (1996).

9 Ocak Salı: Led Zeppelin'in gitaristi Jimmy Page doğdu (1944). Bir de şarkıcı Joan Baez (1941).

10 Ocak Çarşamba: Çalışan gazeteciler bayramı. TRT'de 205 sözcüğün kullanımı yasaklandı (1985).

11 Ocak Perşembe: Anadol marka araba piyasaya çıktı (1967). Sinemacı yazar Onat Kutlar öldürüldü (1995).

12 Ocak Cuma: Yazar Jack London doğdu (1876). Yazar Agatha Cristie öldü (1976).

13 Ocak Cumartesi: Şair Necati Cumalı doğdu (1921). Velvet Underground'un ilk konseri gerçekleşti (1966).

14 Ocak Pazar: Yazar Pierre Loti doğdu (1850). İstanbul'da ekmek karneyle dağıtılmaya başlandı (1942).

Haftanın alıntısı
İlk Cebir Problemi

İ.Ö. 1700 yılından kalma bir Mısır papirüsünün üzerinde Ahmes adlı bir yazar tarafından yazıldığı anlaşılan şu satırlar vardır: "Bir uzunluk, kendisinin yedide biri kadar bir başka uzunlukla toplandığında ortaya çıkan sonuç 19 olduğuna göre, acaba bu uzunluğun kendisi ne kadardır?"

(Bilgiler Parantez Gazetecilik ve Yayıncılık Ltd. şirketi tarafından yayımlanan Arif Takvimi'nden alınmıştır.)

Soğan kabuğu
Yukarıda gördüğünüz kadının saçlarına lütfen iyi bakın, hatta bu fotoğrafı kesin, cüzdanınızda bir yerlerde saklayın. Canınızın sıkıldığı, bunalıma girdiğiniz an kuaförünüze gidip, işte bu rengi istiyorum deyin, çünkü bu yılın moda rengi kırmızı. Hatta isterseniz daha da açığı. Yani pembeye kaçan bir kırmızı. Aman nasıl olurum diye hiç korkmayın, yaşınızdan dolayı da sıkılmayın, modaya biraz daha ayak uydurun. Göreceksiniz kendinizi çok iyi ve dinamik hissedeceksiniz. Ah, tabii beyler diyecek ki bu yazı sırf kadınlar için. Eğer cesaretiniz varsa siz de boyatın.

HERKES ORADA, YA SİZ?
Ey, İstanbullular! Eğer bugüne kadar yeni açılan mekan SOHO'nun önünden öylesine geçip gittiyseniz ve içeri girip bakmaya üşendiyseniz, büyük bir gaflet içerisindesiniz demektir. Düşünün ki kendi halinde bir yer gibi görünen mekan İstanbul'un en boş olduğu günlerde, yani bayramda bile tıklım tıklımdı. Üstelik kalabalığın profili de bir hayli enteresan. En 'trendy' kızlar, en 'trendy' delikanlılar orada. İçerisi podyum gibi. Hadi bunu geçin, en ünlüler de orada.

Örneğin çizer Galip Tekin ile yönetmen Sinan Çetin aynı masada içkilerini yudumlarken hemen yan masada da yine ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar ayağını sandalyenin üzerine koymuş öyle etrafa bakıyor. Çok eğlenceli manzaralar var, kaçırmayın derim. Tabii müziğin de hakkını vermek lazım. Kesinlikle çok iyi. Bu arada İstanbul'u ziyarete gelen herkese de gitmeleri tavsiye olunur.

İstiklal Cad. Meşelik Sokak

ROLL BABY ROLL
John Lennon: "Bu röportaj yayınlandığında 40 yaşıma gireceğim. Paul 38 yaşında. Elton John, Bob Dylan... Hepimiz henüz genç insanlarız. Yapacaklarımız bitmedi. İnşallah önümde çalışacak daha kırk yıl var."

Brian Molko: "İnsan ilkgençliğinde babasına benzememek istiyor, ama sonra, eğer bir mücadele vermezse, hiç benzemek istemediği babası gibi olup çıkıyor sonuçta."

PJ Harvey: "Bir tür çingene gibi, göçebe gibi yaşamak beni cezbediyor. Seyahat etmek, hareket halinde olmak, gözlerimin faltaşı gibi açık kalması bende uyarıcı etki yapıyor... Bir yere bağlanmadan da yaşayabileceğimi sanıyorum, bu dünyada gerçekten evim diyebileceğim bir yer olduğunu pek iddia edemem."

Bu alıntıların yapıldığı röportajlar ve çok daha fazlası Aralık ayının Roll dergisinde mevcut. Ocak ayı geldi ama dergi halen piyasada. İlgililere duyurulur.

EN GENÇ BİLİNÇLİLER
Sugababes... Son zamanlarda MTV, VH1 gibi kanallarda onlara rastlamak mümkün. Overload isimli şarkılarını duyup da geçmek için ise gerçekten müzikten hoşlanmıyor olmak lazım. Londralı Keisha, Mutya ve Siobhan daha sadece 16 yaşında. İlk kez 13 yaşında şarkı söyleyen kızlar, kliplerinde yaşlarının çok daha üstünde görünüyorlar. Zaten ettikleri laflar da öyle pek 16 yaşa uygun değil. Geleceğe yönelik düşünceleri şöyle: "Amacımız her gün televizyon programlarına çıkmak değil, oyuncu olmak da istemiyoruz. Tek istediğimiz zekice, ruha hitabeden ve ilham verici şarkılar yapmak." Balet Plak'tan çıkan albüm bütün müzik mağazalarında mevcut.

Aslı E. Perker


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır