kapat

13.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Scala istemedi
"Şifo'ya sezon başı Scala karşı çıktı. Mehmet buna çok üzüldü. Araya ben girdim. Başkan Bilgili ise futbolun tam içinde olmak istiyor."

Bilgili ile yine eleleyiz
Beşiktaş'ta Futbol Şubesi Sorumluluğu görevinden istifa eden Asbaşkan Ahmet Hamoğlu, günlerdir gündemde. Açıklamalar yaptı, röportajlar verdi. Ancak Hamoğlu, benim sorularımı ilk kez bu denli cesur ve içtenlikle yanıtladı, gelişmeleri tüm çıplaklığıyla vurguladı. İşte, virgülüne dokunmadan Hamoğlu'nun sözleri: Başkan Serdar Bilgili, çok takdir ettiğim, çok sevdiğim bir insan. Mükemmel bir beraberliğimiz var. Ancak Futbol Şubesi Sorumlusu olarak görev yaptığım dönemde bir yetki karmaşası yaşadık.

Otorite boşluğu doğdu
Örneğin Futbol Şubesi'nden ben sorumluyken, yönetici arkadaşım Yıldırım Demirören ve Menajer Sinan Engin bir beni, bir başkanı aradılar. Başkan, futbolun tam içinde olmak istiyor. Ona, 'Futbolu yönlendirmek istiyorsan, futbol şubesine gerek yok. Tek başına götür' dedim. Futbol Şubesi Sorumlusu isem, herşey benim kontrolümde olmalıydı. Bu nedenle takımda otorite boşluğu doğdu. Durum böyle olunca futbolcu da tam sorumlunun kim olduğunu bilemedi. Benim etkinliğim azaldı.

Ahmet Dursun'u geri gönderirdim
Ahmet'in kravat meselesi basit görünebilir ama öyle değil. Ben kendimi tam yetkili görseydim, Ahmet'i kendi cebinden Antalya'dan İstanbul'a gönderir, kravatını taktırır, öyle kampa alırdım. Böyle küçük görünen olaylar biriktiğinde sorun oluyor.

Şifo'ya cebimden para ödeyecektim
Mehmet'i ben istememişim gibi bir hava yaratılması çok yanlış. Seba yönetiminde de Mehmet'e en çok sahip çıkan kişiydim. Hatta, o dönemde Mehmet'e maç başına ücret ödenmesi teklif edilmişti. Mehmet ise fiks bir ücret istiyordu. Ben, ayrı bir sözleşme yaparak, onun talep ettiği ücretle maç başına alacağı ücret arasında fark olması halinde üzerini ödemek için kefil oldum.

Şifo, Briegel'in yardımcısı gibiydi
Briegel döneminde, Mehmet yardımcı antrenör gibiydi. Çoğu kararı müşterek alıyorlardı. Scala önce Mehmet'i istememişti. Sonra bu fikrinden vazgeçti. Bunu Mehmet de öğrendi ve kırıldı. Sezon başında Mehmet'e yardımcı antrenörlük verilmesini bizzat ben teklif ettim.

Fanatik'te çıkan haber asparagas
Benim ağzından dün FANATİK gazetesinde yönetimi eleştiren haber baştan aşağı uydurma. Futbol şubesinde Scala'ya bazı şeyleri söyleyemiyordum. Artık daha rahat konuşacağım. Fikir ayrılıkları olabilir

Bilgili: Bana Söylemedi.
Sabah, Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili'ye asbaşkan Ahmet Hamoğlu'nun şok açıklamalarıyla ilgili fikrini sordu. İşte Bilgili'nin yanıtı:

"Ben bunları sizden duyuyor veya gazetelerde okuyorum. Hamoğlu ile yaptığım görüşmede bana bu şikayetlerini iletmedi. Yorum yapmam gereksiz olur. Beşiktaş yönetiminde sıkıntı yaşanıyormuş gibi bir izlenim oluşmasını istemiyorum."

ŞANLI KAPTAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır