kapat

13.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Genelkurmay rahatsızsa gazeteler yardımcı olsun'
ANAP lideri Mesut Yılmaz, "sorumsuz beyanların mücadeleye gölge düşürdüğünü" söyledi. ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, "düğmeye basma" konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın kendisini de hedef alan sert açıklamasını Berlin'de değerlendirdi.

Avrupa Demokratik Birlik Parti Başkanları Konferansı için Berlin'e giden Yılmaz, dün bir basın toplantısı düzenledi ve "Olay bir kişinin bir gazeteye verdiği beyanatla ilgilidir. Aslında bütün bu olay, Türkiye'deki demokratik parlamenter sistemi kavramaktaki eksikliğimizi göstermektedir" dedi. Yılmaz, şöyle devam etti: "Bir gazetede bir askeri yetkiliye atfen, bir otoriteyi aşağılayan, kişileri suçlayan, devletin kurumları arasında güvensizlik yaratan bazı sözlere yer verilmiştir. Bu kişinin kimliği de meçhuldür. Gazetenin yöneticileri bu demecin doğru olduğunu, bu kişinin de kendilerince malum olduğunu ifade etmişlerdir. Eğer Genelkurmay Başkanlığı dünkü açıklamasında ifade ettiği gibi rahatsızlık duyuyor ve arayıp da bu kişiyi bulamadıysa gazete yöneticileri buna yardımcı olmalıdır. Olay bundan ibarettir."

Bu konuda bir hususun gözden kaçırıldığını belirten Yılmaz, ANAP'lı bakanların, yolsuzlukla mücadele konusunda büyük bir çalışma başlattıklarını, bu çalışmanın her türlü yolsuzluğu kapsadığı, büyük bir gizlilik ve ciddiyet içinde sürdürüldüğünün kamuoyunca bilindiğini söyledi. Yılmaz, "Bu tür sorumsuz beyanlar bu mücadeleye gölge düşürmektedir. Medyanın da bu konuda, eğer yolsuzluklara mücadeleye samimi olarak inanıyorlarsa daha dikkatli olması gerekir" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır