kapat

13.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Polise hayat sigortası
Ankara Sigorta A.Ş polise hayat sigortası yapmayı planlıyor.

Bugün sigortalanan polis 20 yıl sonra 341 milyar lira tazminat alacak Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Bakım ve Yardım Sandığı tarafından bir süre önce satın alınan Ankara Sigorta A.Ş, polise hayat sigortası yapmayı planlıyor.

Kendi içinde ikiye ayrılıp hayat sigortası işine de giren kurum 200 bine yakın polisi sigortalamaya hazırlanıyor. İlk olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı askerlere yönelik hayat sigortasını, Emniyet Genel Müdürlüğü de başlatıyor. Özelleştirildiği sırada polislerin kurduğu Polis Bakım ve Yardım Sandığı tarafından alınan Ankara Sigorta A.Ş, yeni bir yapılanma ile kendi üyelerini güvence altına almaya başlıyor.

Emniyet Teşkilatı'nın yaptığı görev nedeniyle taşıdığı riskleri en az ekonomik maliyetlerle güvence altına almayı amaçlayan projenin ilk adımı bugün İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın da katılacağı bir törenle atılacak. Grup sigorta planıyla hazırlanan özel emeklilik projesinde, emeklilik döneminde de polislerin hayat standartlarının korunmasının amaçlandığı bildirildi.

Ünsal ERGEL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır