kapat

13.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Annesinin yanında
Yusuf Bozkurt Özal Süleymaniye Camii'nin avlusuna, annesi Hafize Özal'ın yanıbaşına defnedildi.

Cenaze törenine Semra Özal da katıldıDevlet eski Bakanı Yusuf Bozkurt Özal İstanbul'da toprağa verildi. Geçtiğimiz çarşamba günü kanser tedavisi gördüğü Başkent Hastanesi'nde hayatını kaybeden Yusuf Bozkurt Özal, Marmara Üniversitesi Hastanesi morgundan alınarak saat 11.15'te Süleymaniye Camii'ne getirildi. Yusuf Bozkurt Özal'ın cenaze töreni için Süleymaniye Cami avlusunda binlerce insan toplandı.

Yusuf Bozkurt Özal'ın eşi Heidi Naciye Özal, oğlu İbrahim, kızları Yasemin ve Elif'in yanısıra Özal Ailesi'nden ağabey Korkut Özal, yeğen Malatya Bağımsız Milletvekili Ahmet Özal ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal törene katıldılar.

SİYASİLER CENAZEDE
Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, eski Başbakan Yıldırım Akbulut, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, siyasiler Hüsnü Doğan, Mehmet Ağar, Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Ayaydın, Ekrem Pakdemirli, Oltan Sungurlu, Şadan Tuzcu, Temel Karamollaoğlu törene katılırken, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller de birer çelenk yolladılar. Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde zaman zaman izdiham yaşandı. Kalabalık nedeniyle Yusuf Bozkurt Özal'ın oğlu İbrahim Özal, Korkut Özal ve Ahmet Özal Cuma namazını musalla taşı üzerinde bulunan cenazenin önünde kılmak zorunda kaldılar.

AİLESİ GÖZYAŞI DÖKTÜ
Namazının ardından alınan cenaze, omuzlar üzerinde, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan'ın türbelerinin de bulunduğu bahçeye götürüldü. Cenaze, tekbir sesleriyle Nakşibendi Tarikatı Liderleri'nden Muhammet Zait Kotku'nun ve Yusuf Bozkurt Özal'ın annesi Hafize Özal'ın mezarlarının birkaç metre uzağında bulunan kabre taşındı. Yusuf Bozkurt Özal'ın cenazesi oğlu İbrahim ve yeğeni Ahmet tarafından mezara indirildi. Bu arada ayakta durmakta dahi zorlanan Yusuf Bozkurt Özal'ın eşi Heidi Naciye Özal gözyaşlarını tutamadı. Tabuta sarılan Türk Bayrağı kendisine teslim edilen Naciye Özal'ı oğlu ve kızları teselli etmeye çalıştı. Mezarın başından son olarak Yusuf Bozkurt Özal'ın eşi ve çocukları ayrıldı. Saat 12.00 sıralarında mezarlığa gelen Semra Özal, Naciye Özal ve çocuklarına taziyelerini bildirdikten sonra gözlerden uzak bir köşede oturmayı tercih etti. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Korkut Özal, Ahmet Özal ve İbrahim Özal ile birlikte Süleymaniye Camii avlusunda törene gelenlerin taziye dileklerini kabul etti.

Okan YILDIRIM Ğ Yusuf DEMİR Ğ Bülent ERGÜN Ğ Engin AYTAŞ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır