kapat

13.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
Dev birleşme tamam
America Online ve Time Warner'ın 106 milyar dolara birleşmeleri sonucu dünyanın en büyük medya şirketi kuruldu

Dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı America Online (AOL) ve dünyanın en büyük kablo yayın şirketlerinden Time Warner sonunda evlendi. Yaklaşık bir yıldır evliliklerini Amerikan Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve Amerikan Federal İletişim Komisyonu'na (FCC) onaylatabilmek için büyük çaba sarfeden iki şirket sonunda mutlu sona ulaştı. Dünyanın en büyük medya devini yaratacak birleşmenin maddi boyutu 106 milyar dolar. Birleşme geçen yıl ilk olarak açıklandığında 164 milyar dolarlık rekor finansal boyutuyla tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak aradan geçen yaklaşık bir sene içerisinde her iki şirket hisselerinde yaşanan düşüşler evliliği ucuza çıkarttı. Yeni kurulacak şirketin AOL-Time Warner adını alacağı bildirildi. Eski AOL hissedarları yeni şirkette yüzde 55, Time Warner hissedarları ise yüzde 45 oranında pay sahibi olacak.

İnternet devi
Dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı AOL'in dünya çapında 26 milyon internet abonesi bulunuyor. Time-Warner ise CNN, HBO, Sports Illustrated ve Warner Bros gibi dünyaca ünlü yayın kanallarına sahip. ABD'de toplam 20 milyon haneye kablo televizyon hizmeti götüren şirket AT&T'nin ardından ülkenin en büyük kablo tv şirketi. FCC'nin AOL-Time Warner birleşmesine, AOL'un anında mesaj (instant message) sisteminin, Time Warner kablo şebekesi aracılığıyla rakip kuruluşların hizmetine de açılmasını talep ettikten sonra izin verdiği öğrenildi.

Amerikan Federal Ticaret Komisyonu (FTC) da birleşmeye Aralık ayında, tüketicilerin hızlı internet bağlantısı konusunda tercih haklarını koruyacak sıkı önlemler aldıktan sonra yeşil ışık yakmıştı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır