kapat

13.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
TÜSİAD'da etik seferberliği
TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, yapılacak tüzük değişikliğiyle derneğin milletvekilleri dahil kamu görevlileri ile arasına mesafe koyacağını söyledi

TÜSİAD, iş dünyasını siyasetten arındırmak için düğmeye bastı. Dernek, 19 Ocak'ta yapılacak Genel Kurul'da üye şirketlerde milletvekili dahil kamu görevlisi bulundurmamayı üyelerinin oylarına sunacak. TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, etik kuralların yenilenmesi ile ilgili bir çalışma yaptıklarını söyledi. Derneğin tüzüğünde iki değişiklik yapılacağını belirten Yücaoğlu, "Böylece etik kuralları olabildiğince net hale getirmeyi amaçlıyoruz' dedi.

TÜZÜĞE İLAVE
Genel Kurul'da tüzükte 2 önemli değişikliğin oylamaya sunulacağını kaydeden Yücaoğlu, üyelikten ayrılmanın yanı sıra üyeliğin askıya alınmasının da tüzüğe ilave edileceğini söyledi. Yücaoğlu, şöyle devam etti:

"Belli nedenlerden dolayı üyeliğin askıya alınmasını resmen tüzüğümüze ilave etmeyi düşünüyoruz. Bir diğer değişiklik de etik kurallar içerisinde milletvekilleri ve kamu görevlilerine daha mesafeli bir çalışma yürütülmesi amacıyla yapılıyor."

Haysiyet Divanı'nın görevlerinin de daha net tanımlanmasının sağlanacağını dile getiren Yücaoğyu, ayrıca etik kurallarla ilgili diğer maddelerin de daha anlaşılır hale getirileceğini söyledi. Tasarlanan değişikliklerin Genel Kurul'un onayına sunulacağını dile getiren Yücaoğlu, üyeliğin askıya alınmasının ilk olarak Nail Keçili için mi uygulanacağı sorusuna şu cevabı verdi:

'Konu Haysiyet Divanı'nın incelemesinde. TÜSİAD'ın zaten yargıya intikal eden bir olayda bekleme kültürü vardır. Sanıyorum bu süreç işliyor. Hukuk sürecinden net karar alınınca TÜSİAD da ona göre bir karar alır."

'Bu derneğin üyesi değil miyim'?
Bayraktar Holding'in sahibi Hüseyin Bayraktar, üyesi olduğu TÜSİAD'ın biyoteknoloji konusunda düzenlediği toplantıya gitmişti. Toplantıdan sonra TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'ye taleplerini anlatacakları dar kapsamlı bir toplantı olacağını duydu. Bayraktar, katılmakta sakınca görmedi.

Ne zaman ki, söz alıp, sıkıntılarını dile getirinceye kadar. Murat Demirel'e sattığı Egebank yüzünden hâlâ ticari davaları devam eden Bayraktar, yargı sürecinde kendisine yapılan haksızlıkları dile getirmeye çalıştı. Ancak eline 'konuşmasını kısa kesmesi' şeklinde bir kağıt tutuşturuldu. Bayraktar'ın yakın çevresine, '65 yaşındayım. İnsan böyle haksız ithamlara üzülüyor' dediği ve sıkıntısını hükümete iletmek istediği belirtiliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır