kapat

13.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
Ayakkabısını tamir ettiren bile kalmadı
Saat 09.00. 35 yıllık ayakkabı tamircisi Yusuf Usta'nın kapısını çaldık. Yusuf Özkaya 65 yaşında. Nişantaşı'ndaki dükkanını 1965 yılında açmış.

Bugünlerde canı çok sıkkın. Sabah erkenden açıp akşam kapattığı dükkanı son zamanlarda çok sessiz. Eskiden diyor, günde en az 5-6 kişi geliyordu, şu raflar tamiri bekleyen ayakkabılarla doluydu ama şimdi akşama kadar boş raflara bakıp duruyorum. "Çocuklarım, hanımım ısrar ediyor artık dükkanı kapat diye" derken gözleri dalıp gidiyor gidiyor uzaklara: "Kapatsam sıkıntıdan patlarım. Benim için yıllarımı harcadığım mesleğimi bırakmak inanın çok zor".

Kasaplar sinek avlıyor
BostancI'da Köşem Kasap'tayız. Sabah 09.00'da açıyor dükkanı Osman Korkmaz. Boş buzdolabı dikkatimizi çekiyor, soruyoruz Osman'a. "Abi" diyor, "On senedir bu mesleği yapıyorum hiç bu kadar kötü olmamıştı. Vatandaşın alım gücü iyice düşmüş. Ramazan'da biraz satışımız oldu ama şimdi gün boyunca 10 tane müşteri geliyor, gelmiyor. Bundan önceki dönemlerde müşteri sayısı bazen 100'e bile çıkardı. Zaten gelenler de kilosu 5-7 milyon olduğu için kilolarca et almıyorlar. 250 hatta 100 gram kıyma bile alan var." Kasap Osman, vatandaşın ucuz olduğu için et yerine tavuğa rağbet ettiğini söylüyor.

Engin AYTAŞ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır