kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli'nin örneği Hz. Muhammed
MHP lideri Devlet Bahçeli, ülkücülere Hz. Muhammed'i örnek göstererek, sabırlı olmalarını ve doğru bildikleri yolda ilerlemelerini istedi.

Partisinin Başkanlık Divanı'nda konuşan Bahçeli, MHP yönetiminin hükümetteki icraatları nedeniyle eleştirilebileceğini, tepki alabileceğini belirterek, kurmaylarına şu tavsiyede bulundu: "Hz.Muhammed'in Taif'te taşlanması, yuhalanmasını hatırlayın. O, doğruları söylemekten vazgeçmedi ve haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı. Biz de Hz. Muhammed'i örnek alacağız, taşlansak da, yuhalansak da halkın arasına girip doğruları anlatacağız. Tıpkı Peygamber Efendimiz gibi doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz."

Türkiye'nin her yerinin karış karış gezilmesini isteyen Bahçeli, gidilen yerlerde tepkiyle karşılaşılması halinde, MHP'nin koalisyon hükümetinde olduğunun ve Türkiye gerçeklerinin anlatılması gerektiğini söyledi. Bahçeli, Anayasa değişikliği çalışmaları için de 5+5 formülünün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresini etkilemeyeceğini savundu.

50 milyarlIk kamp
MHP yoğun siyasi gündemin stres ve yorgunluğunu üç günlük Kızılcaham kampında atacak. MHP'lilerin eş ve çocuklarıyla katılacakları Kızılcaham kampı için ekstralar hariç partinin kasasasından 50 milyar lira çıkacak. Bugün başlayacak kamp 14 Ocak Pazar gününe kadar sürecek. MHP'nin isteği üzerine Patalya Oteli'ne dışarıdan hiçbir müşteri kabul edilmememesi kararlaştırıldı. Üç gün sürecek olan kamp süresince basın mensuplarının otelin bahçesine girmeleri otel yönetimi tarafından yasaklandı. MHP'li bakanlar ve milletvekillerinin parti içi sorunları ve son gelişmeleri değerlendirecekleri öğrenildi.

Nevin BİLGİN- Cengiz UYSAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır