kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başbakanlık: TEAŞ raporları bitmedi
Başbakanlık, TEAŞ raporlarının 6 ay bekletildiği iddialarının doğru olmadığını açıkladı

ANKARA- Başbakanlık, TEAŞ ile ilgili raporların Başbakanlık'ta bekletildiği yolundaki haberlerin doğru olmadığını belirtti. Başbakanlık tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, "Raporlar 6 ay boyunca bekletildi" başlıklı haber ile ilgili olarak, raporla ilgili işlemlerin sürdüğü ifade edildi. Raporun henüz Başbakan'ın onayına sunulacak aşamaya gelmediği de kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Enerji dağıtımında görevli şirketlerle, TEAŞ arasındaki mahsuplaşma işlemlerinde, anlaşmazlıklar ortaya çıkması ve 1994 yılına ait geçici mahsuplaşmaların, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nca incelenmesinin temenni edilmesi üzerine, 25 Nisan 1996 tarihli Başbakanlık onayına dayanılarak, 3 Başbakanlık müfettişi, 1 Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Baş Denetçisi ile 1 TEAŞ Başmüfettişinden oluşan bir İnceleme ve Soruşturma Komisyonu kurulmuştur. Bu komisyonca düzenlenen 8 Ağustos 1997 tarihli rapor üzerine, alınan Başbakanlık onayı ile bir yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na gerekli talimatlar verilmiş, diğer yandan da komisyona yapılacak mahsup işlemlerini izleme görevi verilmiştir."

Açıklamada, 5 kişilik komisyonun, 3 üyesinin görüşlerini bildirdiği, diğer üyelerin görüşleri olmadığından, söz konusu incelemenin tamamlanamadığı belirtildi. Eksikliklerin giderilmesinin ardından, incelemenin tamamlanarak gereğinin yapılacağı da kaydedildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır