kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakan sabır istedi
Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, "3 gün sonra dava açılacak. Suçlular kimse cezasını çekecek. Bu telaş neden. Biraz daha sabırlı olun" dedi

Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, sürmekte olan Beyaz Enerji Operasyonu'nda "anlayamadığı bir telaşın" yaşandığını söyleyerek, "3 gün sonra dava açılacak. Suçlular kimse cezasını çekecek. Bu telaş neden. Biraz sabırlı olun" dedi. "Hiçbir şey gizli değil, işimiz yargıya yardımcı olmak" diyen Ersümer, SABAH'ın sorularını şöyle yanıtladı:

- Bakanlığınıza ilişkin iddialar birbirini izliyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Herkes sabırlı olsun. Herkes muhbir oldu, savcı oldu, hakim oldu, ardından cellat oldu. Jandarmaya da, polise de, savcıya da herkes güvensin. Orada, yanlış eksik bir şey mi yapılacak? Nedir telaş? Bunu çözebilmiş değilim. Üç gün sonra devletin güvenlik mahkemesinin savcısı dava açacak. Diyecek ki, şu işlerde şu kişiler yolsuzluk yapmıştır, rüşvet almıştır veya bir şey yapmamıştır. Ben karışmıyorum orasına. Kimseyi suçlar duruma düşmek istemiyorum.

- Soruşturma Mavi Akım'a, nükleer santrala gidiyor diye haberler var. Buna ne diyorsunuz?

- Gittiği yere kadar gider. Kimse suçlu, yanlış yapan kimse, cezasını da çeksin. Ben başından beri her türlü bilgi ve belgeyi verdim. Vermeye de hazırım. Görevimiz, yargının işini kolaylaştırmak. Her şey açık. Gizli, saklı, ulaşılamayan bir şey yok burada. Kim ne istiyorsa, her türlü bilgiyi, belgeyi buradan alabilir.

RAPORLAR TEAŞ'TA BEKLEDİ
Ersümer, operasyona konu olan Konya Yeşilhisar İletim Hattı ihalesi yolsuzluğu ile ilgili Teftiş Kurulu raporunun, bakanlıkta değil, TEAŞ'ta bekletildiğini söyledi. Ersümer, raporun 1999 Aralık'ında kendisine ulaştığını ve 2000 Ocak'ında "dava açılması" istemiyle TEAŞ'a gönderdiğini bildirdi. Raporun işleme konulması için, TEAŞ'ı 7 kez uyardığını ancak dava açılmadığını belirtirken, TEAŞ'ın, KİT niteliğinde bir kamu kuruluşu olduğunu ve bakanın kuruluşun tasarruflarına karışma yetkisinin olmadığını belirtti. Ersümer, raporun tüm ısrarına rağmen, işleme konulmaması nedeniyle ilgili görevlileri görevden aldığını belirtti ve "Biz görevimizi yaptık" dedi.

ARABUL VE BAŞ SERBEST
Bu arada gözaltında bulunan Barmek Holding'in sahibi ve Angora Evleri'nin müteahhidi Hüseyin Arabul ile Başen A.Ş'nin sahibi Hanefi Baş dün salıverildi. Böylece gözaltındaki zanlı sayısı 7'ye düştü.

MECLİS KARARINA SAYGI DUYARIM
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, bu süreçte de hangi ihalelerin incelendiği, kimler hakkında soruşturma yürütüldüğü yönünde bilgisi olmadığını belirterek, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda 27 genel müdürlük, 200 binin üzerinde personel var. Bu bakanlık en büyük ihalelerin yapıldığı bir bakanlık. Neyi inceliyorlar, bilmiyorum" dedi. Fazilet Partisi'nin hazırladığı Meclis Araştırması Önergesi ile ilgili sorular üzerine de bakan Ersümer, herkesin Meclis'in denetim görevine saygı duyması gerektiğini, alınacak karara kendisinin de saygı duyacağını söyledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır