kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkiye sevgisinden hindi bile yiyemiyorum
Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği Genel Sekreteri Celal Talabani, "Hindi İngilizce'de turkey diye yazılıyor. Bu da beni hindiden soğuttu" dedi

Türkiye'de 3 gün boyunca yoğun temaslar sürdüren Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani, sorularımızı yanıtladı. Kendisini, "Hataları da olan, ama yaptığı çok iyi şeyler de bulunan, kendini mücadelesine adamış birisi" olarak tanımlayan KYB lideri Talabani, Ankara'ya büyük oğlu Bafel ile geldi.

Halkı tarafından Kürtçe, "Mam Celal" (Celal Amca) olarak tanınan Talabani, Türkiye sevgisinden "hindi" yiyemediğini söyledi. İngilizce'de hindi anlamına gelen "turkey"in aynı zamanda Türkiye'nin İngilizce yazılımı olduğunu hatırlatan Talabani, "Türkiye için hindi yiyemiyorum" dedi.

İBO DİNLİYOR
Popçuları hiç sevmediğini, hiç de dinlemediğini belirten Talabani, tercihinin Klasik Kürt, Klasik Türk ve Klasik Arap müziklerinden olduğunu söyledi. Talabani, "En çok sevdiğim Türk şarkıcısı ise İbrahim Tatlıses" dedi. Talabani'nin en sevdiği yemek ise bulgur pilavı.

TANK KULLANIYOR
Futbolu yalnızca televizyondan takip ettiğini, hiç bir takımı tutmadığını söyleyen Celal Talabani, "İlgilendiğim tek spor masa tenisi. Öğrenciyken masa tenisi oynardım, şimdi yalnızca masa kısmıyla ilgileniyorum" dedi. Otomobil kullanmadığını, kullanmayı bildiği tek aracın ise tank olduğunu söyleyen Kürdistan Yurtseverler Birliği Genel Sekreteri Talabani, bu durumu da şöyle anlattı: "Otomobiller çok hızlı gidiyor. Bir keresinde bir otomobil kazasında iki küçük çocuğun öldüğünü görmüştüm. O zaman otomobil kullanma fikri bana hayli korkutucu geldi. Araç olarak bir tek tank kullanmayı biliyorum. Onu da Irak ordusunda tankçı olduğum için öğrenmiştim."

Talabani Türkgelin istiyor
KYB Genel Sekreteri Talabani, Türkiye'ye büyük oğlu Bafel ile beraber geldi. Talabani "Oğlum parti üyesi değil. Buraya benim oğlum olarak geldi. Body-building yaptığı için güçlü- kuvvetli bir genç. Aynı zamanda benim korumalığımı da yapıyor" dedi.

Talabani, 28 yaşındaki oğlu Bafel'in "güzel" bir Türk kızıyla evlenmesini çok istiyor. "Türkçeyi çok istememe rağmen bir türlü öğrenemedim" diyen Talabani, "Oğlum eğer bir Türk kızıyla evlenirse ondan Türkçe öğrenir, ben de kendisinden Türkçe öğrenirim" dedi.

ANILARIMI YAZACAĞIM
Bundan 3-4 yıl önce emekliliği düşündüğünü ancak şartların kendisine izin vermediğini söyleyen Celal Talabani, bir süre sonra emekli olacağını ve emekli olduktan sonra da anılarını yazacağını söylüyor. KYB lideri, "Politikaya girmeseydim, politika ya da uluslararası ilişkiler profesörü olmak isterdim" diyor. Talabani, en beğendiği Türk siyasetçisinin de Tansu Çiller olduğunu söyledi.

Bülent UZUN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır