kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Düğmeye Şalk basmış
DGM Savcısı Talat Şalk, "Cumhuriyet'in bağımsız bir savcısı olarak Beyaz enerji operasyonunda düğmeye ben bastım" dedi

Beyaz enerji operasyonu ile başlayan "düğmeye kim bastı" tartışmasına, soruşturmayı yürüten DGM Savcısı Talat Şalk son noktayı koydu. Şalk, "Cumhuriyet'in bağımsız bir savcısı olarak düğmeye ben bastım" dedi.

"Beyaz enerji" operasyonunun her aşamasının tümüyle kendi kontrolü altında gerçekleştirildiğini ifade eden Savcı Şalk, operasyonun yapılması gereken doğru zamanda başlatıldığını da söyledi.

Soruşturma kime ve nereye uzanırsa uzansın, sonuna kadar gidileceğini de vurgulayan Savcı Şalk, kirliliğe karışan siyasetçilere rastlanırsa o konuda da gerekenin yapılacağını söyledi.

YARGI BAĞIMSIZLIĞI
Enerji ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine yürütülen soruşturmanın, jandarmaya ulaşan bir ihbar üzerine başlatıldığını ve güvenlik birimleri arasında her hangi bir görev gaspı yaşanmadığını kaydeden Savcı Şalk, soruşturma ve operasyonun çeşitli aşamalarında jandarma ve polisin dayanışma içinde çalıştıklarını söyledi.

Soruşturma ve operasyonun yargı bağımsızlığı çerçevesinde yürütüldüğünü de ifade eden Savcı Şalk, SABAH'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Beyaz enerji operasyonuyla birlikte başlayan tartışmanın kimseye bir yarar sağlamayacağını düşünüyorum. Asker mi, sivil mi tartışmasının bana göre bir anlamı yok. Bu tür tartışmalar devleti yıpratmaktan başka bir sonuç getirmez. Gözden kaçırılmaması gereken en önemli nokta, Türkiye'de yargının bağımsız olduğu ve operasyonun bu ilke çerçevesinde gerçekleştirildiğidir. Tümüyle benim kontrolüm altında başlatılan soruşturma ve bu soruşturmaya paralel olarak geçtiğimiz günlerde yapılan operasyon, düğmeye benim tarafımdan basılmasıyla başladı. Zaten doğal olanı da bu. Doğru zamanda yapılan operasyondan siyasetçi olarak sadece Sayın İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın haberi vardı. Soruşturma ve operasyonla ilgili olarak Sayın Tantan dışında herhangi bir siyasetçiye bilgi verilmemesi de son derece doğal.

SONUNA KADAR GİDİLECEK
Soruşturmanın, gerekli gizlilik ve titizlik içinde yürütüldüğünü ve DGM Savcılığı olarak ulaşılan her türlü bilgi ve delilin değerlendirildiğini de belirten Savcı Şalk, "Daha önce gerçekleştirdiğim soruşturmalarda olduğu gibi Beyaz enerji soruşturmasında da, yasaların bana tanıdığı sınırlarda tam bağımsızlık içinde hareket ediyorum. Soruşturma kime ve nereye kadar uzanıyorsa, sonuna kadar kararlılıkla gideceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Kirliliğe bulaşan siyasetçi var ise, o konuda da gereken yapılır" dedi.

Ersin BAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır