kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Benim özel üniversitem
Son yıllarda sayıları giderek artan özel üniversiteler, devlet üniversitelerinde olmayan olanaklara sahip. Sınıflarında klima bile var. Burslu öğrenci de alan bu okullar yoğun ilgi görüyor

Gün geçtikçe üniversiteye girmek zorlaşıyor. Yaşanan yoğun ve sıkıcı temponun bitiminde sınav sonucunun olumsuz gelmesi daha 17-18 yaşındaki gençlerin hayallerinin yıkılmasına neden oluyor. Israrla tekrar tekrar hazırlanan azimli gençlerin bazıları ipi göğüsleyebiliyor. Devlet üniversitelerinin yanı sıra son yıllarda yaygınlaşan özel üniversiteler sınavı kazanamayan öğrenciler için bir umut ışığı yakıyor. Hatrı sayılır fiyatlarla eğitim veren özel üniversiteler devlet üniversitelerinin öğrencilerine sağlayamadığı birçok olanağı sağlıyor. Şu günlerde harıl harıl üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere kaynak olarak hazırladığımız üniversite rehberine bir bakıp tercih yapabilirsiniz. Çünkü sosyal yönden olduğu kadar teknolojik olarak da avantajı bulunan bu okullara burslu olarak da girebilirsiniz. Haydi kolay gelsin.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
Türkiye'nin en prestijli özel üniversitelerinden olan Bilkent Üniversitesi'nde öğrenciler, enerjilerini toplumsal kalkınma projelerine kanalize edebilecekleri, zamanı yeniden üretebilecekleri, yeni dostluklar kurabilecekleri ortamı bulabiliyorlar.

Derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de önem veren Bilkent Üniversitesi, öğrencilerine çok yönlü kişilik kazandırmayı hedefliyor. Bu amaçla üniversite de öğrencilerin kendi seçimleriyle oluşturulmuş bir renci Konseyi var. Ücretler: Türk öğrenciler 5.000 dolar + 8% KDV. Ödemeler iki eşit taksitle, güz ve ilkbahar kayıtları süresince yapılıyor.Uluslararası öğrenciler 6.500 dolar + 8% KDV

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
Temelleri 1994 yılında atılan İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin hedefi, tıkanan yüksek öğretim sistemine İngiliz modelinin katkısıyla taze bir soluk getirebilmek, İstanbul'a uluslararası bağımsız bir eğitim kurumu kazandırabilmek. Ücretler: Fen Edebiyat Fakültesi bölümleri, İletişim Fakültesi bölümleri, Hukuk Fakültesi bölümleri ve Hazırlık Sınıfı 7.050 dolar. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümleri 7.385 dolar.

KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
İstanbul Kültür Üniversitesi dört fakültesindeki on bölümde, iki Meslek Yüksekokulundaki altı programda ve iki enstitüsündeki iki yüksek lisans programıyla hizmet veriyor. İKÜ'de öğrenci/öğretici oranı 8,6. Dersler ve uygulamalar küçük gruplar halinde, her öğrencinin aktif katılımını sağlayarak yapılıyor. Ücretler: İngilizce Hazırlık Okulu için 6.000 dolar, Mühendislik ve İşletme Bölümleri için 6.250 dolar, Meslek Yüksek Okulları için 5.500 dolar. Öğretim Ücretleri 2 taksitle alınıyor.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ
Sabancı üniversitesi'nde eğitim ve öğretimin temelini; öğrenmeyi öğrenmek, takım çalışması, yaratıcılık, disiplinlerarası programlar ve ideali arama kavramları oluşturuyor. Ücretler: Mühendislik ve Doğa Bilimleri ve Sanat ve Sosyal Bilimler: 8.200 dolar +8 % KDV Her yıl eski öğrencilere uygulanacak öğrenim ücreti artış oranı %5'i geçmiyor.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ
Koç Üniversitesi, öğrencilerine iyi bir eğitimin yanında sosyal ve kültürel alanda geniş olanaklar sunuyor. Her öğrencinin akademik bir danışmanın bulunduğu Koç Üniversitesi'nde birinci sınıf öğrencilerinin, okulun sosyal ve akademik hayatına uyum sağlamaları için, büyük sınıflardan başarılı bir öğrencinin liderliğinde 5 kişilik bir gruba dahil ediliyor. Ücretler: 2000-2001 ders yılında Mühendislik Fakültesi için 10.000 dolar, diğer programlar için 8000 doları karşılığı Türk Lirası olarak belirlenmiş.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından kurulan Haliç Üniversitesi İstanbul Üniversitesi - Çapa - Cerrahpaşa üçgeninin ortasında Fındıkzade 'de bulunan eğitim binasında 4500 m2 kapalı ve 1000 m2 açık alanı ile nostaljik fakat modern bir eğitim ortamda eğitim veriyor. Haliç Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabilmeleri amacıyla, kurallar bile oluşturulmuş. Ücretler: Hemşirelik yüksek okulu 2000 dolar. İngilizce hazırlık sınıfı, Konservatuvar, Fen Edebiyat Fakültesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı ve Psikoloji bölümleri 4000 dolar. Moleküler Biyoloji ve Genetik, İç mimarlık, Mimarlık, Türkçe işletme ve Turizm İşletmeciliği bölümleri 5000 dolar. Bilgisayar Mühendisliği ve İşletme İngilizce işletme bölümleri 6000 dolar.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
İngilizce olarak eğitim veriyor. Fen Edebiyat, Mühendislik , İşletme, Hukuk ve Yabancı Diller gibi bölümleri var. Ücretler: Tüm lisans programları için 7000 dolar+8% KDV, ön lisans programları ve hazırlık sınıfı için de 6500 dolar+8% KDV'dir.

Öğrenim ücreti yıllık olarak kesin kayıt sırasında, iki taksitte alınıyor.

* IŞIK ÜNİVERSİTESİ
Üniversitenin öğrenci yurdu bulunmamaktadır. İstanbul dışından gelen öğrenciler, Üniversite çevresindeki devlete ya da özel kuruluşlara ait öğrenci yurtlarında barınabilir. Üniversitede öğrencilerin ders dışındaki zamanlarında dinlenebilecekleri, satranç, scrabble vb. oyunları oynayabilecekleri, birlikte yemek yiyebilecekleri ve hoşça vakit geçirebilecekleri kapalı ve açık alana sahip, 250 kişi kapasiteli kafeterya bulunmaktadır. Öğrencilerin ayrıca, Feyziyeliler-Işıklılar Derneği'ne ait bir sosyal tesis olan IŞIKEV Kafeteryası'nda da yemek yiyebiliyorlar.

*ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ
Mersin ve Adana'ya çok yakın bir mesafede bulunan ve İngilizce olarak eğitim veren Çağ Üniversitesi, 1997 yılından bu yana eğitim faliyetlerini sürdürüyor. Fen-Edebiyat, Hukuk ve İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri ve Meslek Yüksek okulu ile eğitim veriyor. Öğrenciler Yenice, Tarsus, Mersin, Adana'da mevcut özel ve resmi kuruluşların sunduğu imkanlardan yararlanıyor. Çağ'da İnternet ve Multimedya Merkezi için gerekli tüm donanımlar temin edilmiş. Ana sistem Nt üzerine kurulmuş 100m/bitlik haberleşme hattı ile ile tüm PC'lere hizmet veriliyor ve tüm güncel eğitimi ve internet öğrencilere sunuluyor. Ayrıca en kısa sürede ORS(on-line registration) hizmeti sunulacaktır.

KIBRIS ÜNİVERSİTELERİ

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Türkçe ve İngilizce eğitim veren Lefke Avrupa Üniversitesi, 5 fakültesiyle eğitimi veriyor. Fen Edebiyat Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fükültesi, Meslek Yüksek okulu, Tarım bilgileri ve teknolojisi Fakültesi, iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi ve İletişim Fakültesi ile Lefke Avrupa Üniversitesi 1300 öğrenciye eğitim veriyor. Üniversite kampüste yaşamak isteyen öğrenciler için konfor seviyesi yüksek bir 152 kapasiteli yurt yaptırmış. Bunun yanında şehir merkezinde üniversiteye ait 4 adet yurt bulunuyor. Yurt odaları her türlü gerekli mobilya ile donatılmış ve bir veya iki kişinin kalabileceği şekilde hazırlanmış.

Ücreti: 3338 dolar, iki taksitte ödeniyor. Eğer dört taksitte ödenecekse 3708 dolar.

KIBRIS ÜNİVERSİTESİ
İngilizce eğitim veren Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, 4 fakültesi ve 22 bölümüyle eğitim veriyor. Güzel sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Meslek Yüksek okulu, İktisadi idari Bilimler Fakültesi ve İletişim fakülkesiyle 500 öğrenciye eğitim veriyor.

Ücretler: Peşin ödemeler 3000 dolar + 3% KDV. 2 taksit 3300 dolar + 3% KDV. 4 taksit 3400 dolar + 3% KDV. 6 taksit 3510 dolar + 3% KDV.

AYSUN ÖZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır