kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bebekliler'i kahreden park
Dalan'ın yaptığı parkı Sözen mahvetti... Bugün ise Anakent'in vurdumduymazlığına Yusuf Namoğlu'nun ilgisizliği eklendi...

Anakent bütün ısrarımıza rağmen son derece kötüleşen parkı kendi maddi olanaklarımızla düzenlememize izin vermiyor... Son haftalarda yığdığı parke taşlar da öylece duruyor. Bebek Camii'nin çevresi ısrarlarımıza rağmen otopark olarak kullanılıyor. Burayı düzeltmek isteyen trafikçiler derhal işlerinden uzaklaştırılıyor.

YILLAR önce silah tehditleriyle boğuşarak Bebek Gazinosu'nu yıkıp nefis bir park yapan Bedrettin Dalan acaba oraya bir göz atsa ne hisseder? Kuruçeşme Parkı da Dalan tarafından mezbelelikten kurtarılıp fevkalade güzel bir parka dönüştürülmüştü. Ama Nurettin Sözen Belediye Başkanlığı'na geldiğinin haftasında sadece parkı yapan profesörün adını değiştirmekle kalmadı, İstanbul'a su getirme projesi diye inanılmaz bir uygulama yaptı. Parkın deniz kıyısını boydan boya çok kalın borularla döşedi. Karadeniz'den gemilerle getirdiği suyu bu borulardan geçirtti. Ve verdiği şeref sözünü tutsaydı o borular sökülecek, park eski haline getirilecekti.

PARK arazisinin sahibi olan Denizcilik Bankası da gemilerini bu sahile park edince balık tutanlar Bebek'e kadar uzanan sahillere akın ettiler. Ve biz yürümeye çalışanlar, oltalarını dikkatli fırlatmalarını rica edince, bu balıkçılardan azar işittiğimiz için yürüyüş rotamızı sürekli değiştirmeye başladık. Bizim feryadımıza katılan Bebekliler hiçbir işe yaramayan girişimlerimize rağmen yine de şikayetlerine aracı olmamızda ısrar ettiler. Hiçbir ilave yapmadan Bebekliler'in acil isteklerini iletiyorum:

ANAKENT bütün ısrarımıza rağmen son derece kötüleşen parkı kendi maddi olanaklarımızla düzenlememize izin vermedi. Son haftalarda yığdığı parke taşlar orada aynen duruyor. Burada bir ilaveyi de ben yapayım. Defalarca Beşiktaş'a ait olan Bebek ve Kuruçeşme parklarının Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenmesi için girişimde bulundum. Anakent'i kızdırmamak için bu parklara el atmadılar. Bebek Camii'nin çevresi ısrarlarımıza rağmen otopark olarak kullanılıyor. Cenazelerin oradan kalkması artık imkansız. Burayı düzeltmek isteyen trafikçiler ise derhal işlerinden uzaklaştırılıyor.

BEBEK parkının içindeki boş, çirkin havuzun yerinde, yine kendi olanaklarımızla ufak bir anfitiyatro yapıp toplantılar düzenlemek istiyoruz. Ortaköy-Bebek'ten başlayarak kaldırımlara park eden arabalar daha kış aylarında halkın yürümesini engelliyorsa, yaz aylarındaki izdihamı düşünebiliyor musunuz? Daha birçok konumuzu Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu ile görüşmek istedik. Aylardan beri kendisine ulaşamıyoruz. Doğrusunu isterseniz Ayfer Atay'ın bizimle işbirliği yaptığı günleri çok arıyoruz...


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır