kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dikilitaş dile gelse
Ünlü gazeteci-yazar Çetin Altan, "Eğer üzerindeki yazılar silinse Dikilitaş'ın üzerine siz ne yazarsınız" sorusuna şu yanıtı verdi: Bugünkü İstanbul'da yaşayanlar benim tarihimi bilselerdi, İstanbul'a daha çok layık olurlardı...

MERAK EDİLMEDİ
390 yılından beri İstanbul'un tarihine tanıklık eden Dikilitaş'ın Osmanlı toplumunca merak edilmeyen bir eser olduğunu söyleyen ünlü gazeteci-yazar Çetin Altan, "Theodosius, 390 yılında Mısır'dan İstanbul'a getirecek kadar eseri merak ediyor ama Osmanlı etmiyor. İşte asıl mesele budur" tespitinde bulunuyor. Altan, hiyeroglif yazıların silinmesi durumunda esere ne yazacağı sorusuna ise, İstanbullular'ı kente sahip çıkmaya çağıran cümleyle yanıt veriyor.

DİĞER YAZILAR
İŞADAMI İshak Alaton aynı soruya, "Lider olmanın kıstaslarını yazardım" yanıtını veriyor ve ekliyor: "Başarının ölçüsü para mı? Para kazanmak tek hedef mi? Ne miktar para kazandığın kadar, nasıl kazandığın sorusu önemli değil mi? " Psikolog Acar Baltaş ise yazacağı cümleleri şöyle sıralıyor: "Burası Türkiye, burada profesyşonelliğin kriz yaratmamak olduğunun bilincinde, kendi yarattığı sorunları çözen ve mesleklerini dünya çapında uygulayanlar yaşar."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır