kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Balkaner'e 2 bin 147 yıl istendi
TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Yurtbank'ın eski sahibi Ali Balkaner'in de aralarında bulunduğu 30 sanık hakkında dava açıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Üst Kurulu'nun suç duyurusu üzerine İstanbul DGM Başsavcılığı tarafından Yurtbank'la ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten savcılar Turan Çolakkadı ve Muzaffer Yalçın'ın hazırladığı 60 sayfalık iddianamede, Ali Avni Balkaner'in de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 30 sanığın "Bankanın içini boşaltmak amacıyla teşekkül oluşturmak" ve "Nitelikli dolandırılıcık yapmak"tan cezalandırılmaları istendi. 718 kişinin sikayetçi sanıklar için şikayet başına üç yıldan toplam 2 bin 147 yıl hapis istendiği öğrenildi.

RAHATSIZLANDI
Bu arada, Ali Balkaner tutuklu bulunduğu Kartal Özel Tip Cezaevi'nden dün Kartal Devlet Hastanesi Emekliler Polikliniği'ne götürülerek kontrolden geçirildi. Gözlerinde, göğüs ve belinde ağrılar olduğu öğrenilen Balkaner, yaklaşık 2 saat muayene edildikten sonra cezaevine geri götürüldü. Balkaner'in kelepçeli olarak getirilip götürüldüğü görüldü.

Veli SARIBOGA-Mehmet ÖZIŞIK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır