kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şehit polise hazin tören
Şirinevler'de devriye görevi sırasında taranan ekip aracında şehit düşen polis memuru Haşim Kayık için yapılan törende yine asker ve polis birlikte ağladı

ŞİRİNEVLER'DE önceki akşam taranan polis otosunda şehit olan Asayiş Şube Müdürlüğü Yıldırım Ekipler Amirliği'nde görevli polis memuru Haşim Kayık'ın cenazesi törenle memleketi Zonguldak'a gönderildi. Ailesinin ve Emniyet Teşkilatı'nın katıldığı törende askerler de yer aldı. Şehit polisin Türk bayrağına sarılı cenazesi, dün sabah saat 11.00 sıralarında Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilerek katafalka konuldu.

Burada düzenlenen cenaze törenine Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Göksu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergin Hoş, şehit polisin yakınları, meslektaşları, çok sayıda subay ve astsubay katıldı.

Polisin görevinin, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, vatan hainlerini yakalayarak adalete teslim etmek olduğunu anlatan Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, "Tüm İstanbul Emniyet Teşkilatı`ndan bu hainleri yakalamalarını bekliyorum. Yakaladığımızda da can ve mal güvenliklerini koruyarak adalete teslim edeceğiz" dedi. Halktan polisi bilgilendirmesini isteyen Genç, "Bu ülkede barış ve güvenlik içinde yaşamak istiyorsak, hiç kimsenin terör örgütlerini korumaması gerekir. Ben teşkilatıma güveniyorum. Bu vatan hainlerini en kısa sürede yakalayacağız" dedi.

HAİNLERİ YAKALAYACAĞIZ
Bir şairin "Kolay gelmedi bu günler... Toprağa çelenk oldu şehitler..." mısrasını hatırlatan İstanbul Valisi Erol Çakır, "Kahraman İstanbul polisi, bu tür tecavüz ve saldırıların görevlerini yapmalarına engel olmayacağını dosta ve düşmana gösterecektir. Buna Haşim Kayık'ın katillerini yakalamakla başlayacaktır. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz da, Haşim Kayık'ın 1968'den bu yana İstanbul Emniyeti'nin 185. şehidi olduğunu ifade ederek "O soysuz mihraklar şunu bilmelidir ki, güvenlik güçleri laik, sosyal, hukuk devleti için sürdürdüğü mücadeleyi devam ettirecek. Hiçbir mihrak, bizi bundan alıkoyamayacaktır" dedi.

4 ay önce evlenmişti
HAİN saldırıda ölen polis memuru Haşim Kayık ile 4 ay önce evlenen, henüz cicim ayları olması gereken bir zamanda da bu korkunç acıyı yaşayan eşi Necla Kayık törende adeta kendisinde değildi. Sinir krizi geçiren genç kadın, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilirken, şehit polisin annesi Ayşe Kayık ve bağırsak kanseri olan babası Ahmet Kayık da gözyaşlarını tutamadı.

ANNENİN FERYADI
Oğlunun acısıyla bağrı yanan anne Ayşe Kayık çıkarılan affa tepki göstererek "Böyle olacağı belliydi" dedi. Şehit Haşim Kayık için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene katılan bazı akrabaları da, Kayık'a, yıllar önce şehit olan bir asker akrabasının "Haşim" olan adının verildiğini belirtterek "Aynı kaderi yaşadılar" diye gözyaşı döktü.

Yalçın BEL - Salih AYDIN Ğ Celal YILDIZ - Ali Rıza TIĞ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır