kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özal'ın son sözü
7 yıllık kanser savaşından sonra önceki gün hayata gözlerini yuman Yusuf Bozkurt Özal'ın son nefesini verirken söylediği tek söz, eşinin adıydı: Heidi

Turgut Özal'ın küçük kardeşi Yusuf Bozkurt Özal, 7 yıllık kanser mücadelesine yenik düşüp yaşama gözlerini kaparken, son nefesinde eşinin adını söyledi.

Yusuf Bozkurt Özal'ın İngiltere'de tanışıp evlendiği Alman asıllı eşi Elizabeth Heidi, Türkiye'ye geldikten sonra adını "Naciye" olarak değiştirmişti. Birbirlerine bağlılıklarıyla bilinen Naciye-Yusuf Bozkurt Özal çiftinin ayrılıkları da sevgilerine yakışır biçimde oldu. Yusuf Özal, son nefesini dudaklarından güçlükle dökülen tek sözcükle verdi: Heidi

AYAKTA ZOR DURDU
Hastalığı süresince eşine gösterdiği yakın ilgiyle hayranlık uyandıran Elizabeth Heidi'nin, "Bozkurt" diye seslendiği Yusuf Bozkurt Özal'a karşı vefası aile büyüklerini de duygulandırdı. Korkut Özal, "Ben bu kadar birbirine bağlı bir çift görmedim" dedi. Dün Meclis'te düzenlenen cenaze töreninde, Yusuf Özal'ın naaşı katafalka konulurken bakmaya cesaret edemeyen ve bir ara bayılma noktasına gelen Elizabeth Heidi'yi çocukları ve damadı kollarına girip belinden tutarak ayakta durdurmaya çalıştı.

Törene Başbakan Bülent Ecevit, FP lideri Recai Kutan, CHP lideri Deniz Baykal, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile çok sayıda milletvekili katıldı. Aileyi ise Korkut Özal, Ahmet Özal ile amcaoğlu Hüsnü Doğan temsil etti. Başbakan Ecevit, Korkut Özal'a başsağlığı dilerken önde bulunan küçük çocuğun kim olduğunu sordu. Korkut Özal da "Bu Yusuf Bey'in en büyük torunu Kaan. Onu çok severdi" dedi. ANAP lideri Mesut Yılmaz yurt dışında olduğu için törene katılamadı. Semra Özal'ın ise İstanbul'da olduğu, oradaki törene katılacağı bildirildi.

BUGÜN DEFNEDİLECEK
Hacıbayram Camii'inde kılınan cenaze namazına kapatılan RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan da katıldı. Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazında da Özallar, Erbakan, Kutan ve ANAP'lı Bakanlar birlikte ön sırada saf tuttular. Namazdan sonra cenazeyi omuzlar üzerinde taşıyanlar arasında bir süre Erbakan da yer aldı. Tekbirlerle ambulansa konan tabut karayolu ile İstanbul'a gönderildi.

Bozkurt Özal, bugün Süleymaniye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından, Nakşibendi Şeyhi Zahit Kotku ile annesinin mezarlarının bulunduğu bölüme Bakanlar Kurulu kararı ile defnedilecek.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ-Cengiz UYSAL ANKARA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır