kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakanı ve genel müdürü öldüreceğim
Nuri Ergin: Cezaevinden çıktığım gün Adalet Bakanı ile Ceza ve Tutukevleri Genel Müdürü'nü öldüreceğim.

KARIMIN İNTİKAMINI NASIL ALDIĞIMI GÖRECEKSİNİZ
Karagümrük Çetesi lideri Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin, 4 yıl önce işlenen bir cinayet davasında ifade vermek üzere geniş güvenlik önlemleri altında İstanbul'a getirildi. Ergin, çıkarıldığı mahkemede, karısının ölümünden sorumlu tuttuğu Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve Ceza ve Tutukevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun'u ölümle tehdit etti.

1 Mart 1996'da Savaş Başerli ve Mehmet Kucur'u öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan Nuri Ergin ve Vedat Ergin, dün İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Vedat Ergin ayrıca aynı mahkemede iki yıl önce Serdar Atılgan'ın öldürülmesi olayı ilgili olarak ifade verdi.

'BAŞINIZ SAĞOLSUN'
Cinayet suçlamasını reddeden Vedat Ergin, "Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. Bu benim olayım değil. Benim olayım olsa farketmez kabullenirim" dedi. Ergin "İnşallah ceza alayım, her şey daha çabuk ortaya çıkar. Aklandığım an sizi vicdanınızla başbaşa bırakacağım. 1993 yılında verdiğiniz yanlış bir kararınız bizi buralara kadar sürükledi" diye konuşmasını sürdürünce Başkan Mehmet Şefik Mutlu, Ergin'i "Biz burada muhabbet etmiyoruz" diye uyardı. Ergin, "Derdimi anlatıyorum. Bu yolları çekecek halimiz yok. Aylardır ağabeyimi görmüyordum. Acımız çok derin" deyince Başkan Mutlu "Başınız sağolsun" dedi. Bu diyalogun ardından Vedat Ergin, savunmasına şöyle devam etti: "Benim iki tane olayım var. Biri Bayrampaşa'da Kenan Ali Gürsel'in öldürülmesi diğeri de Barmen Oğuz Atak'ın öldürülmesidir."

TEHDİT SAVURDU
Duruşma sırasında konuşmayan ve sakin görünen Nuri Ergin ise, salondan çıkarılmadan önce mahkeme başkanından söz aldı. Ergin, "Adalet mülkün temelidir. Ama kardeşim ve ailem adaletsizliğe uğradı. En son ailem büyük bir acıyı yaşadı. Bunun intikamını 20 yıl geçse de alacağım. Babamın intikamını da 20 yıl sonra aldım. Cezaevinden çıktığım gün intikamımı alacağım. Adalet Bakanı ile Ceza ve Tutukevleri Genel Müdürü'nü öldüreceğim. Allah şahidim olsun karımın intikamını nasıl alacağım göreceksiniz" dedi. Nuri Ergin ve Vedat Ergin daha sonra sıkı güvenlik önlemleri altında kaldıkları cezaevlerine götürüldü.

Türkan HİÇYILMAZ-Nejdet ÇOKAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır