kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
Borsa için zaman kolluyor
Piyasaların iyileşmeye başladığını belirten Vakıfbank Genel Müdürü Altan Koçer, "Bu iyileşme nedeniyle halka arz için uygun zamanı bekliyoruz" dedi

Vakıfbank yönetimi, halka açılma operasyonuna hız verdi. Vakıfbank Genel Müdürü Altan Koçer, bankanın yönetimsel açıdan tam özerk olduğunu, hiçbir siyasi etki altında kalmadığını belirterek "Halka arz işlemi öncesinde bankaya ilişkin tereddüt yaratılmasından rahatsızız" dedi.

Koçer, bankanın yüzde 20 hissesinin yerli ve yabancı yatırımcılara arzı için geçen yıl tüm teknik çalışmaların tamamlandığını, daha önce kanun hükmünde kararname ile yapılan düzenlemenin, sağlam bir yasal düzenlemeye dönüştürüldüğünü hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"2000 yılının son aylarında etkili olan mali dalgalanma, ister istemez halka arz sürecini de beklemeye almamıza neden oldu. Ancak, IMF ile varılan mutabakat ve hükümetin icraat kararlılığı sayesinde piyasalar yeniden normale dönmeye başladı. Bu nedenle, halka arz kararı sadece zamanlama aşamasına kaldı."

Vakıfbank'ın siyasi etkilere açık gösterilmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden Koçer, "Oysa, 20 Kasım 2000 tarihinde yürürlüğe giren yasal düzenleme, hem bankanın A ve B grubu hisselerinin satışına imkan veriyor hem de bankanın serbest piyasa ortamında verimli çalışabilmesine, süratli karar alabilmesine güvence yaratıyor" dedi.

ÖZERK BİR YAPI
Bankanın yönetiminin, yasal düzenleme gereği tam anlamıyla özerk olduğuna dikkat çeken Altan Koçer, Vakıfbank'ın herhangi bir siyasetin tavsiye, telkin veya etkisine maruz olmadığını da kaydetti.

Koçer, halka arz edilecek B grubu hisse senetlerininin satışının en iyi şekilde sağlanması için yatırımcılar nezdinde yönetimle ilgili tereddütün oluşmaması gerektiğini de söyledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır