kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
Cimbom ve Kartal'ın arzına Avrupa modeli
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Galatasaray'dan sonra, Beşiktaş futbol kulübünün de şirketleşme ve halka açılma girişimleri üzerine özel bir çalışma başlattı.

Futbol kulüplerinin şirket yapısı içinde kurumsallaşma adımlarının, bundan sonraki benzer projeler açısından da örnek teşkil edeceğini öngören SPK yönetimi, Avrupa kulüplerindeki modeli incelemeye aldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin, halka açılma düşüncesini anlatmak ve destek istemek üzere önceki gün görüştüğü SPK Başkanı Doğan Cansızlar'ın, bu tür projelere sıcak baktığı öğrenildi.

SPK yetkilileri, spor kulüplerinin profesyonel şirket yaklaşımı çerçevesinde kurumsallaşma niyetinin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtterek şu bilgiyi verdi:

"İki konu ön plana çıkıyor. Birincisi, spor kulüplerinin, anonim şirkete dönüşürek halka açılmaları, ikincisi ise Türk sermaye piyasalarının bilinenden farklı şirketlerin borsaya kote olma düşüncelerine vereceği tepki. SPK olarak halka açılma çabalarını çok önemsiyoruz. İlk deneyimin başarılı olması, bu adımı örnek alacak diğer kulüpler için de belirleyici olacak. Bu nedenle, Avrupa'daki spor kulüplerinin nasıl şirket dönüştüklerini halka açılma aşamasını uzman gözüyle ele alıyoruz. Bu birikimin Türk kulüplerine yol göstereceğini düşünüyoruz."

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır