kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
'Ya devlet küçülecek ya da biz'
İSO Başkanı Hüsamettin Kavi, sanayicilerin dış rekabette sorun yaşadığını ve işçi çıkartabileceğini belirterek, "Ya devlet küçülecek ya da biz" dedi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Hüsamettin Kavi, Türkiye'de sanayicilerin üretim yapacak güçlerinin kalmadığını, ihracatın 27 milyar dolar düzeyinde takıldığını söyledi.

İMKB ile Türkiye Ekonomik ve Mali Araştırmalar Vakfı'nın İMKB'de ortaklaşa düzenlediği "Ekonomiye Bakış 2001" konulu panelde konuşan Kavi, sanayicinin dış rekabette sıkıntılar yaşadığını ve bunun sonucunda işçi çıkartma yoluna gidilebileceğini ifade ederek, "Türkiye, iş güvencesi olan ama işi olmayan insanların yeri olacak" dedi.

Ekonomik dalgalanmalar sürecinde mali sektörün reel sektöre oranla kendini daha çabuk toparlayabildiğini belirten Kavi, pazar ekonomisinin Türkiye'nin gerçeği olduğunu vurgulayarak, "Haketmediğimiz bir ekonomik ortamla karşı karşıyayız. Ya devlet küçülecek ya da biz" diye konuştu.

İMKANLAR YILI
İSO Başdanışmanı Prof. Dr. Atilla Karaosmanoğlu da, IMF'nin Türkiye'de olanları kendi dışında bir gelişmeymiş gibi gösterdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Herkes faturaların bedelini başkalarına çıkartıyor. Bu yılın imkanlar yılı olduğunu düşünüyorum. Büyük krizlerin olduğu durumlarda çıkar grupları arasındaki işbirlikleri zayıflar, bunlar çıkar çatışması haline döner. Ülke bürokrasisinde çıkar gruplarına bulaşmamış insanlar varsa ve bunlar bilgi ve dikkatle bu işlere yaklaşırlarsa büyük yapısal değişikliklerin gerçekleşeceğine inanıyorum."

Prof. Dr. Çelik Kurdoğlu ise krizin kasım ayında olmasa aralık ayında olacağını, çünkü programın istenildiği gibi uygulanmadığını söyledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır