kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
Patronlardan altı istek
TÜSİAD, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'ye "Yabancı sermaye, Vergi Konseyi, ihracat, özelleştirme, AB ve mali reformda özel sektörle diyaloğu" içeren bir öneri paketi sundu

TÜSİAD tarafıdan Sabancı Üniversitesi'ne hazırlatılan "Uluslararası Rekabet Stratejileri: Biyoteknoloji" başlıklı raporun tanıtımı için İstanbul'a gelen Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, tanıtım toplantısının ardından TÜSİAD üyesi işadamlarıyla sürpriz bir toplantı yaptı. Toplantıda işadamları hükümete desteklerini yinelerken, altı konudaki istek ve önerilerini sıraladılar. Başta Sakıp Sabancı, Osman Boyner, Erkut Yücaoğlu, Bülent Eczacıbaşı ve Mustafa Koç olmak üzere TÜSİAD üyelerinin taleplerini, Başkan Erkut Yücaoğlu, şöyle açıkladı:

"Önce ihracatın artırılmasını, daha ciddi kaynak ayrılmasını istiyoruz. Yerli ve yabancı sermayenin önünün açılmasını istiyoruz. Bir diğer talebimiz, bankacılık ve mali sektörün rehabilitasyonuyla ilgili çalışmalara katılmak; hükümetle diyalog halinde olmak istiyoruz. Vergi konseyinin çalıştırılmasını istiyoruz. Özelleştirmenin gereği olan düzenleyici ve denetleyici kurulları oluşturulmasında yer almak istiyoruz. Son olarak da AB ile yürütülecek olan Ulusal Program ile ilgili sektörel bir danışma mekanizması talep ediyoruz."

Yücaoğlu, "Hükümetimiz yasal reformlar konusunda önüne bir takvim koydu. Bu dönemin Türkiye'yi tekrar kriz öncesi koşullara getirmesini bekliyoruz. Sayın Bahçeli de, hükümetin bu programı hiç kesinti vermeden uygulayacağını söyledi" diye konuştu.

Bahçeli'nin programı ve icraatı gözden geçireceklerini anlattığını belirten Yücaoğlu, bu durumdan memnun olduklarını söyledi.

'Türkiye içine kapanmayacak'
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin içine kapanan değil, her alanda dışa açılan, başka ülkelerle rekabet ortamında adil ilişkiler kuran bir ülke olmasını arzuladıklarını söyledi. Türkiye'nin sanayi devrimini kaçırdığının altını çizen Bahçeli, yeniden geri kalmamak için rekabetin dinamizminden ve yeni teknolojilerden faydalanılması gerektiğini vurguladı. Sabancı Üniversitesi tarafından hazırlanan raporla ilgili görüşlerini açıklayan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Koç ise biyoteknoloji pazarının 2000 yılı itibariyle 80 milyar dolar olduğunun tahmin edildiğini belirterek, "Türkiye, böylesine önemli bir teknolojik gelişmenin dışında kalmamalı`` dedi. Mustafa Koç, biyoteknolojinin birçok sanayi dalını, üretim yapısını ve ürünleri etkileyecek bir teknoloji olduğuna dikkat çekti. Koç, özellikle sağlık ve tıp alanında birçok radikal dönüşümlere yol açmakta olan biyoteknolojinin tarım, hayvancılık, gıda, enerji, kimya, madencilik ve çevre sektörlerinde birçok uygulama alanı bulunduğunu kaydetti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır