kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Orta Asya'yı karıştırdı
Dünyanın her yanında şeriat düzeni kurmak için karışıklık yaratan Suudi terörist Ladin bu kez gözünü Tacikistan'a dikti. Silahlı 300 adamı Tacikistan sınırındaki bir bölgeyi ele geçirdi

Orta Asya ülkeleri liderlerinin 5 Ocak günü Kazakistan'da gizli toplantı yapmasına neden olan kişinin ismi Cuma Namangani... Özbekistan İslami Hareketi (IMU) lideri olan Namangani, 300 adamıyla birlikte önce Tacikistan'a sonra da Özbekistan'a girdi. Suudi asıllı terörist Usame bin Ladin'le birlikte Afganistan'da, Tacikistan ve Özbekistan'ı işgal planı hazırlayan Namangani, Aralık ayında Amu Derya Nehri'ni geçerek Tacikistan'a giriş yaptı. Aralık ayını Tacikistan'ın başkenti Duşanbe yakınlarındaki Tavildera kampında geçirdi.

"ÖZBEK LİDER DE ÖLECEK"
33 yaşındaki Namangani'nin Ladin'e Özbek lider İslam Kerimov'u devirme sözü verdiği söyleniyor. İngiliz gazetelerine Batılı kaynaklardan sızan bilgilere göre, Ocak ayında Özbekistan'a da birçok kez girdiği belirlenen Namangani'nin ülkeye şeriat getireceği korkusu gün geçtikçe artıyor. Kısa bir süre içinde Orta Asya'da büyük bir kaosun yaşanacağını belirten ve ismini gizleyen Batılı bir diplomat, "Bölge liderleri, ülkelerine şeriat gelmemesi için Batılı devletlerden birçok kez yardım istedi" diye konuştu.

Ladin'i 1 numaralı düşman ilan Amerika Başkanı Bill Clinton, IMU'yu da geçtiğimiz yıl "en tehlikeli terör örgütü listesine almıştı. IMU ve Namangani'nin Rus hükümetinden destek aldığından şüphe eden Tacik ve Özbek hükümetleri de şeriatçı paniğine kapıldı ve ne yapacaklarını şaşırdı. Dincilerin mahalleleri sıkı denetime alındı. Polislerin türban takan her kadından şüphelenerek gözaltına alması, bazı kentlerde infial yarattı. Polisle halk çatıştı. Ancak bölgeden sınırlı haber geldiğinden, ölü ya da yaralı sayısı bilinmiyor.

Pentagon: Bin Ladin kimyasal silah peşinde
Amerika, 1 numaralı düşmanı Usame Bin Ladin'le ilgili olarak hazırladığı son raporunda korkunç bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) hazırladığı "Yayılma: Tehditler ve Önlemler" başlıklı 138 sayfalık raporda Ladin'in, nükleer, kimyasal ve biyolojik silah ele geçirmeye çalıştığı bildirildi.

SURİYE SİLAHLANIYOR
Ladin ve ona bağlı terörist grupların, kitle imha silahları elde etme yolundaki çabalarının, Amerika açısından "temel bir kaygı" oluşturduğu açıklandı. Savunma Bakanı William Cohen, "Ladin, bu konudaki şüpheliler listemizde bir numaralı sanık konumunda" derken, Suriye'nin de kimyasal savaş imkan ve kabiliyetlerini artırdığı vurgulandı. Irak'ın da kimyasal silah üretimine yeniden başladığının altı çizildi. Rusya ve Çin de, diğer ülkelere nükleer, kimyasal ve biyolojik silahlar sağlayan en önemli iki devlet olmakla suçlandı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır