kapat

12.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Pandalara saray
Washington Hayvanat Bahçesi'ne Çin'den kiralanan 2 pandaya 10 yıl için 10 milyon dolar ödendi. Pandalar saray gibi evde barınacak!

Mei Xiang ve Tian tian adlı pandalar, ABD'ye Çin'den getirildi. Washington Hayvanat Bahçesi'ne yerleştirilen pandalar halk tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu 2 sevimli hayvana milyonlarca dolar harcanarak Washington'da, Çin'deki doğal ortamları yaratıldı. Pandaların, baştan sona yenilenen bu yeni evlerinde sisli havadan özel ısıtmalı su havuzlarına, mağaralardan özel olarak yapılan ısı ayarlı şelaleye kadar her şey var.

ZİYARETÇİLERDE BÜYÜK ARTIŞ
İlk ABD-Çin yakınlaşmasını sağlayan ABD eski başkanlarından Richard Nixon'ın 1972'deki Pekin ziyaretinde Ulusal Önder Mao ve Başbakan Cu Enlai tarafından hediye edilen Hsing Hsing ve eşi Ling Ling, herkesin sevgilisi olmuştu. Onların ölümünün ardından Mei ve Tian, 10 milyon dolara 10 yıllığına Çin'den alındı. Yetkililer, ABD genelindeki hayvanat bahçelerindeki toplam 7 pandanın ziyaretçi sayısında büyük bir artış sağladığını belirtiyor. Çin'de yalnızca bin adet kalan bu sevimli hayvanları görmek için kilometrelerce yol kat edip gelenler bile var. Şimdi ABD'li yetkililerin en büyük dileği Mei ve Tian'ın bir yavru yapması!


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır