kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakan Çakmakoğlu: İşbirliği yasaldır
Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, jandarmanın da Sahil Güvenlik ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi bir iç güvenlik kuruluşu olduğunu belirterek, güvenlik kuvvetleri arasında işbirliğinin tabii ve yasal olduğunu söyledi.

Çakmakoğlu, İdareciler Günü nedeniyle Türkiye İdareciler Derneği (TİD) tarafından düzenlenen toplantıdan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çakmakoğlu, NATO'nun Yugoslavya'ya müdahalesi sonrasında ortaya atılan Balkan Sendromu iddialarıyla ilgili soru üzerine, incelemelerin sürdürüldüğünü bildirdi.

Beyaz Enerji Operasyonu ile ilgili olarak Mesut Yılmaz'ın açıklamaları hatırlatılan Çakmakoğlu, "Bir açıklama yapmış değilim. Bir Bakan'ın, özellikle Başbakan Yardımcısı Sayın Mesut Yılmaz'ın açıklamalarına temas eden bir açıklama yapmak bana doğru gelmiyor" dedi. Çakmakoğlu, güvenlik kuvvetleri arasındaki işbirliğinin yeterli olup olmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Yeterlidir. Jandarma da, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi iç güvenlik kuruluşudur. Beyaz enerji, bunların son halkasını teşkil ediyor. Esas olan, düğmeye bugünkü hükümet ve ona kanun çıkarmak için destek vermiş olan TBMM'dir. Güvenlik kuvvetleri arasında işbirliği tabii ve yasaldır. "


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır