kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ziya Aktaş: Soruşturmayı ben başlattım
Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Ziya Aktaş, "Döneminde bazı soruşturmaları ben başlattım. Ama bunlar gizlidir" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, DSP İstanbul Milletvekili Ziya Aktaş, bakanlığı döneminde bazı soruşturmaları kendisinin başlattığını bildirdi.

DSP azınlık hükümetinde bakan olarak görev yapan Aktaş, gazetecilerin operasyonla ilgili soruları üzerine, bazı soruşturmaların başlatılması talimatı verdiğini belirterek, "Daha önce ve sonuçlandırılmış bazı soruşturmaların sonuçları hakkında da gerekeni yaptığını, ancak bakanlıktan ayrıldıktan sonra bunların takibini yapmadığını" söyledi.

Aktaş, "Düğmeye siz mi bastınız?" sorusu üzerine, "Kelime oyunu yapmayalım, size ben başlattım demedim, benim dönemimde bazı soruşturmaları başlattım. Ancak bunların hangileri olduğunu size söyleyemem. Bu gizlidir" karşılığını verdi. Aktaş, soruşturmanın jandarma tarafından yürütülmesini şöyle değerlendirdi:

CEZAİ BOYUTU
"Bu, düğmeye basma, işi başlatma anlamına gelmeyebilir. Tahkikatın bir yerde gereğinin yapılması yönünde bir adım atılmış olabilir, bu işler böyledir. Bir yerde soruşturma başlar ama onun sonunda iki karar alınabilir. Birisi bir disiplin soruşturması açılmasına karar verebilir veya vermez. Ama cezai boyutu varsa savcılığa talimat verilir."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır