kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hoca'dan barış yemeği
Necmettin Erbakan'ın Umre dönüşü verdiği yemek, Fazilet'te iç çekişmeyi yumuşatmadı. Erbakan yemekte sadece umre izlenimlerini anlattı. Abdullah Gül, Hoca'nın elini öpmedi

Kapatılan Refah Partisi Eski Genel Başkanı siyasi yasaklı Necmettin Erbakan'ın, Umre dönüşü nedeniyle verdiği "Barış yemeği"n de FP'de yaşanan iç çekişmeyi yumuşatamadı. Erbakan'ın ASKİ tesislerinde verdiği yemeğe Fazilet Partisi'nden 60'ın üzerinde milletvekili ile çok sayıda eski parlementer katıldı. Yemeğe yenilikçi kanattan ise Abdullah Gül ile birlikte 20'nin üzerinde FP'li geldi. Gül, eski bir başbakan ve eski genel başkanları olarak Erbakan'ın yemeğine katıldıklarını belirtti. "Gerginliği yumuşatma toplantısı mı?" şeklindeki sorular üzerine "Sayın Erbakan'ın zaten siyasi yasağı olduğu için böyle düşünmemek gerekir kanaatindeyim" dedi. Gül'ün yemekte Erbakan'ın elini öpmediği ve sadece sıkmakla yetindiği öğrenildi. Gül'ün el öpmemesi, son bir haftadır FP içinde yaşanan gelişmelere ve bazı gelenekçilerin yenilikçilere yönelik sert eleştirilerine karşı bir tavır olarak yorumlandı.

Yenilikçi kanattan ilk gelenler Nazlı Ilıcak ve Cemil Çiçek oldu. 25 dakika kaldıktan sonra Çiçek ve Ilıcak "Meclis'te çalışmamız var" diyerek yemekten ayrıldılar. "Yemeğe temsilen mi geliyorsunuz?" sorusuna Cemil Çiçek, "Kendimizi temsilen geliyoruz" yanıtını verdi.

İZLENİMLERİNİ ANLATTI
Erbakan yemek süresince sadece umre izlenimlerini anlattı. Arafat'a raylı sistem yapıldığını ve artık Müslümanların tramvayla Arafat'ı ziyaret edeceklerini belirten Erbakan yine Arafat ve Mina'da çok sayıda çadırların kurulduğunu, binlerce insanın yararlanacağı tuvaletlerin yapıldığını söyledi. Erbakan, "25 yıl önce biz petrol karşılığı bu hizmetleri yapmayı önermiştik. Ama bu projeleri gerçekleştirmek mümkün olmamıştı. Memnuniyetle gördüm ki bizim önerdiklerimizi şimdi Suudi Arabistan kendisi yapıyor" dedi.

Erbakan, hac sırasında bol bol ibadet etme imkanı bulduğunu ve İslam alimleriyle de görüş alışverişi yaptığını anlattı. Özellikle Amerika ve İngiltere'den gelen Müslümanlarla konuştuğunu belirten Erbakan, "İslam dünyasının Türkiye ve Fazilet Partisi'nden çok şey beklediğini söylediler. Bana çok ilgi gösterdiler ve çok sayıda sohbet teklifi aldım, ancak birkaçına cevap verebildim" dedi.

"NASA KUR'ANI TEMEL ALIYOR"
Erbakan, Amerika'da bulunmuş olan Yemen Meclis Başkanı Zindani'nin verdiği bazı bilgileri de aktardı. Erbakan, Kur'an'ı Kerim'in birçok yeni gelişmenin temelini oluşturduğunu ve NASA'nın uzay çalışmalarında Kur'an'ı temel aldığını belirtti. Kur'an'da aya çıkılacağının ve oradaki bazı bulguların işaretlerinin bulunduğunu anlatan Erbakan, bu gerçekleri gördükten sonra bilim adamları dahil olmak üzere çok sayıda Amerikalı'nın Müslüman olduğunu belirtti. Yemekte tek siyaset yapan ise Oğuzhan Asiltürk oldu. Asiltürk yemekten ayrılırken, "Erbakan'ı eleştirenler arkasından konuşur, yüzüne karşı bir şey söyleyemezler" dedi.

Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır