kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vekiller ringe çıktı
MHP'nin sporcu milletvekilleri Mücahit Himoğlu, Ayhan Çevik ve Halil İbrahim Oral eski günlere dönüp boks eldiveni giydiler, kroşe çaktılar, gün boyu kozlarını paylaştılar

MHP'nin sporcu kökenli milletvekilleri gençlik günlerine döndü. Erzurum Miletvekili Mücahit Himoğlu, Van Milletvekili Ayhan Çevik ile Bitlis Milletvekili Halil İbrahim Oral, boks salonuna gelip ünlü şampiyonlarla spor yaptılar.

Meclis Albümü'ndeki tanıtımına bile Türkiye Boks Şampiyonu olduğunu yazan Mücahit Himoğlu 57 kiloda 25 sene önce şimdiki Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli'ni finalde yenerek altın madalyaya ulaşmıştı.

25 yıl sonra eldiven giyip tekrar ringe çıkan Himoğlu ile Doğaneli'nin rövanş maçını eski şampiyon arkadaşlarından Sadettin İncesu, Gülali Özbay, Kemal Sonurur, Seyfi Tatar gibi ünlüler de merakla izledi.

Aradan geçen yıllardan sonra 57 kilonun finalistlerinden birisi milletvekili, diğeri ise federasyon başkanı olmuştu. Himoğlu 25 sene önceki fiziğinden çok şey yitirmişti. Göbeklenmiş ve tüm kondisyonunu yitirmişti.

MAÇIN HAKKI BERABERLİK
25 yıl öncesinin finalistleri birbirlerine doğru dürüst yumruk bile atamadan ter içinde kaldılar. Caner Doğaneli'nin ani kroşesi Himoğlu'nun çenesinde isabet bulunca raunda ara verildi. Belli ki Mücahit Himoğlu kızmıştı. Biz de ringe daldık ve 25 yılın iki finalistini berabere ilan ettik.

Van bölge tekvando şampiyonu Ayhan Çevik ise boks salonunda tekvandocu rakip bulamayınca kendi kendisine çalıştı. Çevik tekvando antrenmanını bitirip diğer köşede ağırlık çalışması yapan Bitlis Milletvekili Halil İbrahim Oral'ı gözüne kestirdi. Güreşmeye başlayan iki milletvekilinin oyunları birbirini bastırmadan öteye geçmeyince bu maç da berabere bitti.

RÖVANŞ MAÇI SERT GEÇTİ
Yıl 1976. MHP Erzurum Milletvekili Mücahit Himoğlu, şimdiki Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli'yi final maçında yıkarak Türkiye Şampiyonu oluyor ve altın madalyaya ulaşıyor. Aradan geçen 25 yılın ardından bu ikili rövanş için tekrar ringe çıkıyor. Ortada geçen müsabakayı izleyenler Doğaneli'nin kroşesiyle ayağa fırlıyor. Ortalık kızışıyor ama neyse ki arkadaşımız Taki Doğan ringe giriyor ve ikisini de galip ilan ediyor.

HåLå ÇEVİK
Van bölge tekvando şampiyonu Ayhan Çevik boks salonunda tekvandocu rakip bulamayınca kendi kendisine çalıştı. Kum torbalarına uçan tekmeler attı. İki bacağını ayırıp 180 derecelik bir açı ile oturduğunda salondakilerden büyük alkış aldı.

TAKİ DOĞAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır