kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özür dileyecek bir neden yok
Beyaz Enerji Operasyonu sürerken patlak veren "Jandarma krizi", Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen açıklama ile yeni bir boyut kazandı.

Başbakan Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın krize ilişkin sert mesajlarına bir süre sessiz kalmayı yeğleyen Jandarma, dün, SABAH aracılığıyla suskunluğunu bozdu. Olay yaratan açıklamanın Genelkurmay'ın bilgisi dahilinde yapıldığı öğrenildi.

Komutanlık kademesi adına yazılı açıklama yapan Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreteri Jandarma Kurmay Albay Semih Öden,"Jandarma bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağı görevlerde milletine hizmet etmeyi ve vatandaşların hak ve menfaatlerini korumayı ilke edinerek her türlü kanunsuzlukla mücadeleyi aynı azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir" dedi.

Açıklamada, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ın Mesut Yılmaz ile hiç görüşmediği ve kendisine özür dilemediği belirtilerek, "Esasında özür dilemeyi gerektirecek bir neden de yoktur" ifadesine yer verildi.

Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreteri Kurmay Albay Semih Öden'in yaptığı açıklamada, "Beyaz Enerji Operasyonu"nun neden Jandarma tarafından yapıldığı sorusuna yanıt verildi ve jandarmanın yetkiyi yasalardan aldığı ifade edildi. Operasyona ilişkin açıklama aynen şöyle: "Emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanmasında bir kolluk kuvveti olan Jandarma, yasaların kendisine verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde görev yapmakta olup, Beyaz Enerji Operasyonu da yasaların Jandarmaya verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde yürütülmektedir. Bu operasyonun başlangıcından bugüne kadar İçişleri Bakanlığının bilgisi ve Savcılığının talimatları doğrultusunda devam etmektedir. Jandarma bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağı görevlerde milletine hizmet etmeyi ve vatandaşların hak ve menfaatlerini korumayı ilke edinerek her türlü kanunsuzlukla mücadeleyi aynı azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir."

Şamil TAYYAR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır