kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Seçime hazır olun
Teşkilatlarını uyaran Çiller, "Konjonktür her an önümüze olağanüstü bir durum koyabilir" dedi

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, iktidar ortaklarına yönelik eleştirilerini sürdürdü. İktidar liderlerini "demokrasiyi katletmekle" suçlayan Çiller, "Hem demokrasiyi katlediyorlar, hem de kendilerini alternatifsiz ilan ediyorlar. Demokrasi alternatif rejimidir ve bu alternatif de Meclis'te vardır.

Meclis çıkarmazsa, millet sandıktan çıkarır" dedi. Çiller, il başkanlarına seçime hazır olmalarını söyledi. Tansu Çiller, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Yılbaşından sonra yapılan kamuoyu araştırmalarının, DYP'yi birinci veya ikinci parti olarak gösterdiğini söyleyen Çiller, "DYP'ye çok haksızlıklar yapıldı. Biz bütün yapılanları unuttuk. Ancak bunlar, bugün millete yapılan haksızlıklara dönüşmüştür. Şimdi milletin hakkını arıyoruz" diye konuştu. Hükümetin "milleti fakirleştirmek ve Meclis'i milletten koparmak" anlayışı ile hareket ettiğini ifade eden DYP lideri Çiller, "Bütün bu şampiyonluklara bir de yolsuzluk şampiyonluğu eklendi" dedi.

BU İŞİN SONU YOK
DYP'nin Meclis'te seçim sisteminin değiştirilmesi için çalışacağını anlatan Tansu Çiller, "Seçime hazır olmak gereği vardır. Gündem değil demek mümkün ama bu işin böyle gitmeyeceği de açık. Bu hükümet, IMF ile giderse, çok sürmez, IMF'den vazgeçerse, yine biter.

Demokrasi mücahitliğine kalkışsa, sicili müsait değil, yine biter. Bu işin sonu yok. Teşkilatlarımız her an seçime hazır olmalıdır. Konjonktür her an önümüze olağanüstü bir durumu ortaya koyabilir" dedi.

Çiller, teşkilatların "İkinci Demokrasi Programı"nı yeniden gözden geçirmesini isteyerek, Genel Merkez'den gönderilecek eğitim ekiplerinin tüm teşkilatlara eğitim vereceğini bildirdi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır