kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakanı şikayet ettiler
Başbakan Ecevit'e, Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu'nun başlattığı norm kadro uygulaması şikayet edildi

Başbakan Bülent Ecevit'e, Meclis grup toplantısının basına kapalı bölümünde, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun başlattığı norm kadro uygulaması şikayet edildi.

DSP İstanbul Milletvekili İsmail Aydınlı grupta yaptığı konuşmada, norm kadro uygulamasının, eğitim ve öğretim görebilme olanağının, yurdun her köşesine eşit ve dengeli bir şekilde ulaştırılmasını öngörmesine rağmen, uygulamada bunun başarılamadığını ve öğretmen ailelerinin parçalandığını söyledi.

Başbakan Ecevit'in de cevap vermeden dinlediği grup konuşmasında Aydınlı, Milli Eğitim Bakanlığı'nda işlerin iyi yürümediğini belirtti. Aydınlı, öğretmenlerin, norm kadro ile ilgili yönetmeliğin bir maddesi ile ilgili açtıkları davayı kazandıklarını, davanın şu anda bir üst mahkemede sürdüğünü hatırlattı. Aydınlı, "Sen burada norm kadro fazlasısın denilerek, 3-5 yıldan beri çalışan bir öğretmen, başka bir yere atanmakta. Bu da aynı ilde uzak bir ilçeye verilme şeklinde olmakta. Eğer öğretmen evliyse ve çocuk sahibiyse, bu son derece sorumlu olmaktadır. Eşlerin günübirlik birbirinin yanına gidip gelemediği bu gibi durumlarda, ikinci bir ev açmak zorunluluğu ortaya çıkmakta, bu da öğretmeni daha da güç geçim koşullarına zorlamaktadır" dedi.

MEB'deki norm kadro uygulamasının olumsuz yansımalarının, hükümete ve özellikle DSP'ye fatura edildiğini belirten Aydınlı, bunun önüne geçilmesi için Başbakan Ecevit'ten yardım istedi.

5+5'i en yakında görüşeceğiz
Başbakan Ecevit, dünkü konuşmasında Meclis'in yoğun bir döneme gireceğini, Anayasa değişikliklerinin önemli yer tuttuğunu belirtti. Ecevit, 5+5 olarak adlandırılan, Cumhurbaşka-nı'nın görev süresinin değişikliği ile ilgili Anayasa değişikliğinin de en kısa sürede görüşüleceğini söyledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır