kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Yetkiliyi bulun'
Başbakan Ecevit, "düğmeye basma" tartışmalarını sertleştirdi. Ecevit, "demokrasi düşmanı" ilan ettiği gizli görevlinin ortaya çıkarılmasını ve gereken işlemin yapılmasını istedi

Başbakan Bülent Ecevit, "Beyaz Enerji Operasyonu"nda yaşanan "düğmeye kim bastı?" tartışmalarına yine sert mesaj verdi ve "Bu olayın sorumluları hakkında gereken işlemler yapılsın" dedi

Ecevit, partisinin grup toplantısındaki konuşmasının büyük bölümünü "Beyaz Enerji Operasyonu" ile ilgili tartışmalara ayırdı. "Düğmeye asker bastı" açıklamalarının arkasında bir örgüt bulunmadığını kaydeden Başbakan Ecevit, perde arkasında, demokratik hukuk devleti kurallarını özümseyememiş bir takım kişilerin olduğunu söyledi.

KİMSE KAYGI DUYMASIN
"O nedenle içerde ve dışarda hiçkimse Türkiye'deki rejime ilişkin bir kaygı duymamalıdır" diyen Ecevit, şöyle devam etti:

"Yeter ki bu üzücü olayın sorumluları bir an önce saptansın ve haklarında gereken işlem yapılsın. Gereken işlem yapılmazsa toplumdaki çok az sayıdaki dikta rejimi özlemcileri yersiz hayallere ve heveslere kapılabilir ve kışkırtıcılığa kalkışabilirler. Kimse kaygı duymasın... Demokrasi ülkemizde bir daha yerinden oynatılamayacak kadar kökleşmiştir ve tüm kurumları ile işlemektedir. Eksiğimizi, gediğimizi de bu Meclis'in çatısı altında halktan aldığımız güçle kendimiz gidermekteyiz."

Bu soruşturmanın kısa sürede kesin sonuca varacağını umduğunu bildiren Ecevit, konunun yargıda olması nedeniyle yorumda bulunamayacağını söyledi. Ancak birtakım gizli görevlilerin "Demokrasinin üzerine gölge düşürdüğünü" ifade eden Ecevit, şöyle dedi:

SORUMLULAR SAPTANSIN
"Bir gazetedeki açıklamalarında bundan böyle 'Pisliğe bulaşan kim varsa üzerine gitmekte kararlıyız' dediler. Kimmiş bunlar, görevleri, yetkileri neymiş, belli değil. Ama düğmeye basan ilgili bakan değil o gizli yetkililermiş. O gizli yetkililerinin kılıcı ile ilgili bakanın adı çizilmeliymiş. Yani bu gizli görevlilerin bulunduğu yerde seçimle gelen görevlilerin esamesi okunmayacak. Neyse ki edindiğim izlenime ve bilgiye göre, bu gizli görevlilerin ardında bir örgüt yok. Biliyorum ki İçişleri Bakanı da yok, Jandarma Genel Komutanı da yok, Genelkurmay Başkanı da yok, devletin resmi istihbarat örgütlerinden biri de yok. Sadece perde arkasında, demokratik hukuk devleti kurallarını özümseyememiş kimliği belirsiz birtakım kişiler var. O nedenle içerde ve dışarda hiç kimse Türkiye'deki rejime ilişkin bir kaygı duymamalıdır. Yeter ki bu üzücü olayın sorumluları bir an önce saptansın ve haklarında gereken işlem yapılsın. Eğer gereken işlem yapılmazsa toplumdaki çok az sayıdaki dikta rejimi özlemcileri yersiz hayallere ve heveslere kapılabilir ve kışkırtıcılığa kalkışabilirler."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır