kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkiye, kendini yenilemek zorunda
Sezer, "Türkiye'de devletin ve toplumun etkin kılınması için gerekli çalışmalara öncelik kazandırılmalıdır" dedi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'nin her alanda kendisini yenilemek zorunda olduğunu belirterek, "Neyi, nasıl yapacağımızın ölçütleri bilinmektedir. Bu konuda yapılan gereksiz tartışmaların, ancak zaman kaybına yol açacağını düşünüyorum" dedi.

Türk İdareciler Derneği tarafından düzenlenen "10 Ocak İdareciler Günü" toplantısında katılan Sezer, burada yaptığı konuşmada, Türk devlet yapısı içinde önemli görevler üstlenen idarecilerin, kendi sorunlarının yanı sıra, devletin kurum ve kurallarıyla daha iyi işlemesi yolunda görüşlerini ortaya koymasını, yönetsel ve yerel kimi sorunların çözümü için düşünce üretmesini yararlı bir girişim olarak değerlendirdiğini bildirdi.

DEVLETLER ARASI ETKİLEŞİM
Geçen binyılın özellikle son diliminde, her alanda büyük dönüşümler yaşandığına işaret eden Sezer, bilim ve teknolojide yaşanan gelişmeler sonucunda, tüm devletlerin çok yönlü bir etkileşim sürecine girdiğini, aynı kavramları tartıştığını ve yaşama geçirdiğini ifade etti. "Demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve küreselleşme kavramlarıyla oluşan yeni yaşam biçimleri, ülkelerin geleceğe dönük planlamalarında köklü değişikliklere yol açmıştır" diyen Sezer, bugün tüm dünya ülkeleri gibi Türkiye'nin de yeni bir arayışın içinde olduğunu vurguladı.

Bu arayışın amacının, günün koşullarına uyum sağlayarak, her alanda evrensel ölçütleri yakalamak olduğuna işaret eden Sezer, "Ulusumuzun tarihsel deneyimi, birikimi ve çağdaş seçimi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bugüne kadar her alanda büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Yurttaşları için çağdaş yaşamıntemel koşullarını sağlamak yönünden önemli atılımlar gerçekleştirmiştir" diye konuştu.

DEVLET, BİREY İÇİN VARDIR
Günümüzde, tüm dünyada etkili olan küreselleşme sürecinde pek çok kurumun yeniden yapılanmakta ve işlevlerinin değişmekte olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, şöyle devam etti:

"Türkiye, bu gelişmelerin dışında kalmamalı; devletin ve toplumun daha etkin kılınması için gerekli çalışmalara öncelik kazandırılmalıdır. Ereğimiz, tüm yurttaşların sahip oldukları potansiyeli yaratıcı bir dinamizme dönüştürebileceği, demokratik, kararlı ve güvenli ortamı sağlayabilmek olmalıdır. Çağdaş demokrasilerde devlet birey için vardır. Devlet, yurttaşına hizmet götürmek, onun gereksinmelerine yanıt verecek uygulamalarda bulunmak ve toplumsal yaşantıyı düzen içinde işleyecek biçimde örgütlemek durumundadır. Bu bağlamda, devletin toplumsal yaşamdaki rolü, 'her şey insan içindir' felsefesini temel alarak yurttaşlarımızı çağdaş, evrensel değerlere kavuşturmaktır."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır