kapat

Melodi
11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Zamana meydan okuyanlar
Birçoğu 40'ını çoktan geçti. Ama onlarda mihrâp hâlâ yerli yerinde... Zamana meydan okuyan, görünüşlerini yıllar öncesinde dondurmayı başarmış kadınlardan bahsediyoruz. Ve bu kadınların sırlarını açıklıyoruz

Taa eskilerden kalma bir söz var, yaşlanan ama dış görünüşünden bir şey kaybetmeyen insanlar daha doğrusu kadınlar için söyleniyor. Ne deniyor? "Kadına bak bee, cami yıkılmış ama mihrâp yerinde..."

Böyle kadınların örnekleri dünyada çok fazla. Türkiye'de ise az... Çünkü bizim kadınlarımız yaşlandığını bir türlü kabul etmiyor. Etmedikleri için biz de onlara bir türlü "hiç yaşlı göstermiyorsun, hâlâ cildin bebek gibi, duruşun dim dik" gibi laflar söyleyemiyoruz. Siz de bilirsiniz Türk kadını 38'inden sonra bir süre yerinde sayar. Örneğin Banu Alkan. Alkan, önümüzdeki yıllarda aldığı yaşları eksiltmeye başlarsa hiç şaşırmayın. Ama hiç mi mihrabı yerinde olan Türk kadını yok derseniz? Buluruz. Örneğin sosyetenin güzel kızlarıyla ünlü en güzel annesi var. Ee boşuna dememişler; "Anasına bak kızını al." Ender Mermerci'den bahsediyoruz. Ender Hanım 1951 doğumlu. Yani tam 50 yaşında. Ama onun henüz 30'lu yaşlarda gösterdiği bir gerçek. Ender Mermerci bu kadar güzel kalabilmesine kendi bile şaşırıyormuş. "Hiçbir şey yaptırmadım; sadece bir kere çene altından estetik ameliyatı yaptırdım. Hafif bir sarkma olmuştu. Çok memnun kaldım" diyen Ender Mermerci Akfil'in sahibi rahmetli Mehmet Mermerci'nin de eşi. Ender Mermerci'den sonra akla gelen ikinci isim bir zamanların en gözde film yıldızı Filiz Akın. Paris büyükelçimiz Sönmez Köksal ile evli olan Akın, hanımefendi görünüşüyle hâlâ herkesi büyülüyor.

Gelelim zamana meydan okuyan yabancılara... İlk sırada kuşkusuz Sophia Loren var. Ünlü aktrist yıllardır yıpranmadan yaşlanmasının nedenini düzenli aile hayatına bağlıyor.

AŞK İNSANI GENÇLEŞTİRİYOR
Aşık olduktan sonra yüzüne nur, güzelliğine güzellik gelen ünlüler deyince bizim aklımıza Melanie Griffith ve Sharon Stone geliyor. Yaptıkları başarılı evliliklerle genç kalmayı başaran bu iki seksi kadın aynı zamanda anne. Antonio Banderas ile evli olan Melanie Griffith'i görenler "Öyle bir erkekle evlensem, ben de asla yaşlanmam" diyorlar.

BOYU KADAR KIZI OLANLAR
Kate Hudson ismi bugünlerde sık duyulur oldu. Tiz sesli aktrist Goldie Hawn'ın kızı olan Kate, son günlerde yavaş yavaş annesinin tahtına oturuyor. Goldie Hawn ise hâlâ kızıyla yarışacak güzellikte.

Türkiye'de de buna benzer örnekler var. Örneğin sosyetenin en ünlü anne kızı Ahu Tuğbay ve Yasemin Kozanoğlu'nda da benzer bir durum gözleniyor.

Bu kadar örnek yeter. Şimdi en can alıcı soruya gelelim: Peki tüm bu ünlülerin sırrı ne? Nasıl oluyor da birçok kadın zamanın gidişine dur diyemiyorken onlar böyle genç kalabiliyor. Çünkü onlar yöntemli yaşıyor. Yöntemlerinin bir numaralı kuralı kendine saygı göstermek. Yaşınızın ilerlemesine rağmen, hayatınızın hiçbir döneminde hayattan elinizi eteğinizi çekmeyin. Forma girmek için hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız. İşte yapmanız gerekenler:

* Yediklerinize dikkat edin: Beslenmek ciddi bir iştir. Bu işi doktorlar ve uzmanlar kontrolünde yaparsanız daha sağlıklı olursunuz.

* Egzersiz yapın: Yaptığınız egzersiz herşeyden önce vücudunuzun duruşunu yeniden şekillendirmeli. Böylece boyunuz bile uzayabilir.

* Mutlaka taze yiyecek yiyin.

* Sabah kalktığınızda ilk iş olarak 2-3 bardak su için.

* Beslenirken kesinlikle öğün atlamayın.

* Daha çok salata ve tavuktan oluşan mönüleri tercih edin. Öğle yemeğinde taze çorba ve meyve yiyebilirsiniz. Akşam yemeklerindeyse çoğunlukla balık veya sebze ağırlıklı yiyecekler tüketin.

* Güzelliğin bir numaralı sırrı baldır. Bu şekerli gıdayı hiç sınır tanımadan cildinize kullanabilirsiniz. İster sabunla beraber, ister duş jeliyle... İçindeki aktif maddeler, derinin en üst tabakasını yumuşatır, tıkalı gözenekleri açar ve gerginlik hissini azaltır.

* Uyku saatleriniz düzenli olsun. Günde en az sekiz saat uyuyun.

* Alkol ve sigaradan uzak durun.

* Mutlu bir aile yaşantınız olsun ve mutlaka aşık olun...

SİBEL ARNA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır